Ciorba de rosii cu galuste de faina

de marcela1979 in Ciorbe, 15 Iul 2011 | 7621 vizualizari

 

din amintirea copilariei mele

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei
  • 2 rosii bine coapte
  • 500 ml bulion de casa
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 100 gr faina alba
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 frunze de telina
  • cateva frunze de leustean
  • vegeta,piper
  • 1 lingura de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu galuste de faina:

Se pun apa cam 4 l  la fiert,cand incepe sa fiarba se adauga ceapa tocata,apoi zarzavatul curatat si tocat marunt.Cand zarzavatul e pe jumatate fiert se adauga 1 lingura de ulei si rosiile curatate de pielita si tocate ,apoi bulionul.

Intre timp se bat ouale cu faina alba pana ajunge la consistenta unei smantani mai groase.Cand zarzavatul e fiert se lasa ciorba sa fiarba la foc foarte mic si cu o lingura se face astfel:se baga lingura in ciorba,se ia din aluat si se da drumul la galuscuta in ciorba si tot asa pana se termina aluatul.Se lasa sa mai fiarba 7-8 min,apoi se adauga vegeta si piper dupa gust,si verdeata tocata marunt.Se mai da un clocot si gata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ionela2682 1

18.07.2011, 22:15

de aste chiar ca nu stiam ...interesant!!

Bucataras Medi 1

21.07.2011, 10:15

nici eu nu stiam.............trebuie sa fie tare racoritoare si buna...................

babi5 1

18.06.2013, 12:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare