Mi-a adus mama fasole verde din gradina si cum imi era pofta de o ciorbita am facut ca la mama acasa...
Intr-o oala se pune apa la fiert.
Se curata ceapa se taie marunt si cand fierbe apa se pune in oala.Zarzavatul se curata ,se toaca marunt si se pune in oala.Ardeiul se spala se toaca si se adauga la ciorba.Fasolea verde se curata de capete si de ate daca sunt,se spala se rupe in doua si se adauga la ciorba cand zarzavatul e fiert pe jumatate.Se lasa sa fiarba.Cand fasolea e fiarta,intr-o tigaie se incinge ulei,se pune o lingura de faina alba si un vf de cutit de boia de ardei.Se stinge cu apa din oala si se pune in oala.Se lasa sa fiarba.
Un galbenus de ou se amesteca cu 200 ml smantana,se ia din oala cu ciorba zeama si se amesteca apoi se pune in fir subtire in ciorba .focul trebuie sa fie mic.Se da un clocot apoi se adauga verdeata tocata marunt.Se potriveste de sare si piper si se stinge focul.