O reteta de ciorba usor de preparat si numai buna pentru zilele insorite, caci racoreste si este delicioasa.
Intr-o oala se pun 2 l apa la fiert .Cand fierbe apa se pune salata verde spalata si rupta in bucati.Intr-o tigaie se incinge 2 linguri de ulei se pune o lingura de faina si se amesteca .Se adauga usturoiul tocat si se mai caleste un pic dupa care se pune boia si se trage de pe foc.
Se adauga din apa din oala si se toarna in oala de ciorba .Se lasa sa mai dea cateva clocote apoi se adauga jintuiala si mai da 2-3 clocote.Se potriveste de sare si piper si se stinge focul.
Se serveste calda de preferinta cu balmos.
1
Conform dex-ului, jintuiala = Zer gras stors din caș; zer rămas de la urdă
2
Balmosul = Mâncare ciobănească făcută din caș dulce de oaie, fiert în lapte (sau în unt etc.) cu puțin mălai.