Se pun cartofii în coajă la fiert, apoi se storc de apă, se spală cu apă rece şi se curăţă de coajă.
Se fierb oăle şi se curăţă de coajă.
Se prăjeşte cârnatul tăiat rondele în ulei.
Se taie ceapa julien şi se amestecă cu puţină sare, se lasă la o...
Curatam morcovul si ceapa, le spalam apoi le taiem cubulete.
Spalam carnea si o taiem in doua sau in trei, depinde de marimea pulpelor.
Incingem uleiul intr-o cratita, sotam legumele, adaugam sare, piper dupa gust, 1 lingura boia dulce, apoi carnea, frunzele de dafin si crenguta de cimbru....
Se curăţă cartofii, se spală şi se taie în patru pe lungime.
Se spală pulpele, se curăţă, apoi se taie în două fiecare.
Într-un vas termorezistent se pune ulei, legumele curăţate şi tăiate cubuleţe, cartofii şi carnea, apoi sucul de roşii, sarea, piperul,...
Pentru tocăniţă tăiem legumele în cubuleţe mici. Încingem uleiul, sotăm legumele, apoi tăiem carnea cubuleţe şi o punem la sotat alături de legume, încorporăm boiaua şi stigem cu apă călduţă cât să se acopere toate ingredienele.
Cu ajutorul unui cuţit...
Tăiem toate legumele cubuleţe, lăsăm de o parte doar ardeii iuţi.
Într-o oală punem uleiul la încins, sotăm legumele în acesta, adăugăm paprika şi stingem cu apă caldă.
Lăsăm să fiarbă puţin apoi adăugăm carnea tăiată cubuleţe.
Potrivim de sare şi...
Dezosăm pulpele, după care le dăm prin maşina de tocat carne.
Într-un bol amestecăm carnea cu brânza, tărâţa de ovăz şi oul bătut, condimentăm cu sare şi piper după gust. Omogenizăm totul.
Într-o tavă aranjăm o bucată de hârtie de copt...
Fierbem 6 ouă tari.
Amestecăm carnea cu leuşteaul tocat şi asezonăm cu sare şi piper după gust, boia şi usturoi pisat.
Tăiem o bucată de folie de nailon şi întindem cu degetele o părticică din carne peste aceasta. Tăvălim un ou prin făină şi îl pune în...
Pregătim tocăniţa astfel: tăiem legumele cubuleţe, apoi le sotăm puţin în ulei încins.
Tăiem carnea în bucăţi măricele (ca sa nu se topeasca prea tare), apoi o punem în tigaie alături de legume şi o sotăm puţin, adăugăm boiaua şi stingem totul cu apă,...
Fierbem cuscusul în apă cu sare, după care îl stoarcem şi-l spălăm cu apă rece.
Tăiem castraveţii şi gogoşarii cubuleţe.
Fierbem 2 ouă, gălbenuşul de la un ou îl punem într-un bol pentru maioneză iar albuşul împreună cu celălalt ou fiert le...
Curăţăm şi tăiem legumele cubuleţe.
Tragem legumele la tigaie, apoi adăugăm carnea tăiată şi ea cubuleţe.
Punem putină apă si lăsăm să fiarbă până este pătrunsă carnea pe jumătate.
Adăugăm orezul şi treptat apa şi colorantul. Asezonăm cu sare, piper şi...
Se spală carnea de miel bine. Se curăţă usturoiul, slănina se taie felii subţiri, apoi se împănează cu acestea carnea de miel.
Tocăm verdeaţa mai grosier.
Punem într-o tavă uleiul, adăugăm verdeaţa şi condimentele, după care rostogolim carnea de miel prin...
Gnocchi
Fierbem în coajă cartofi, după care îi lăsăm la răcit.
Curăţăm cartofi reci, apoi îi blendăm până devin o pastă fină.
Peste cartofi punem ouăle, sarea, piperul şi pătrunjelul. Amestecăm bine ingredientele şi adăugăm făina,...
Se curăţă cartofii de coajă şi se spală bine.
Se scot din apă şi se scobesc la mijoc.
Într-o tavă se toarnă uleiul, se aranjează cartofii , atât cei găuriţi cât şi partea din mijloc.
Se umplu cu fâşii de cârnaţi şi caşcaval.
Se presară...
Incingem ceaunul, punem uleiul şi sotăm legumele tăiate cubuleţe, după care adăugăm şi cârnatul rondele.
Stingem cu apă şi adăugăm ciolanul, sare şi piper, apoi lăsăm să fiarbă.
Când este aproape fiert ciolanul adăugăm fasolea.
După ce toate ingredientele...
Umplem muschiuletul de porc: unul il umplem cu carnat, iar pe celalalt cu sunca de porc taiata cubulete, amestecata cu branza.
Pe o folie punem condimentele si tavalim muschiuletii prin ele, dupa ce in prealabil am uns carnea cu putin ulei.
Invelim carnea cu folie de aluminiu si o punem in...
Pentru tocăniţă tăiem toate legumele cubuleţe, după care le sotăm în ulei incins.
Punem carnea tăiată cubuleţe peste legume şi lăsăm să se prăjească puţin, după care stingem cu apă şi lăsăm să fiarbă. Potrivim cu condimente după gust.
Când carnea este...
Cuşcuşul
Punem uleiul la încins, apoi prăjim puţin cuşcuşul în el, amestecând mereu ca să nu se ardă. Stingem cu apă şi condimentăm cu delikat şi piper, dacă este necesar adăugăm şi puţină sare.
Lăsam să fiarbă şi dacă este nevoie mai adăugăm din...
Într-o oală punem apă la fiert.
Între timp pregătim găluştele din ingredientele de mai sus.
Când clocoteşte apa începem să facem găluştele cu ajutorul unei linguri obişnuite de mâncat. Le fierbem circa 5 minute, după care le scoatem într-o...
Luăm varza murată din butoi şi o punem o oră in apă rece pentru a ieşi sarea din ea.
Încingem uleiul şi călim cârnaţii tăiaţi rondele, apoi stoarcem varza şi o adăugăm în cratiţă peste cârnaţi, punem sare, piper şi boia după gust. Călim varza...
Se curăţă cartofii şi se taie rondele, şunca se feliază, iar cârnaţul se taie şi el rondele.
Ungem o tavă cu puţină untură, aranjăm un strat de cartofi, şi peste ei un strat de şuncă şi cârnaţ, condimentăm, presărăm puţină brânză,şi repetăm...
Pregătim toate ingredientele tăindu-le rondele(cârnaţul, castraveţii, morcovii) şi cubuleţe (carnea, ceapa), apoi începem să le aranjăm pe beţişoarele de la frigărui.
După ce terminăm de montat frigăruile, punem peste ele puţină sare, piper şi delikat.
Le...
Desfacem pulpa cu un cuţit astfel încât să o putem rula după aceea.
Pregătim carnea tocată amestecând-o cu usturoi pisat, sare şi piper. Apoi o întindem peste pulpa de porc şi in mijloc punem caşcavalul. Rulăm pulpa de porc şi o prindem cu scobitori....
Cartofi cu smântână la cuptor
Se pun cartofii în coajă la fiert, apoi se storc de apă, se spală cu apă rece şi se curăţă de coajă. Se fierb oăle şi se curăţă de coajă. Se prăjeşte cârnatul tăiat rondele în ulei. Se taie ceapa julien şi se amestecă cu puţină sare, se lasă la o...
Pui cu mamaliguta
Curatam morcovul si ceapa, le spalam apoi le taiem cubulete. Spalam carnea si o taiem in doua sau in trei, depinde de marimea pulpelor. Incingem uleiul intr-o cratita, sotam legumele, adaugam sare, piper dupa gust, 1 lingura boia dulce, apoi carnea, frunzele de dafin si crenguta de cimbru....
Cartofi cu pulpe de pui la cuptor
Se curăţă cartofii, se spală şi se taie în patru pe lungime. Se spală pulpele, se curăţă, apoi se taie în două fiecare. Într-un vas termorezistent se pune ulei, legumele curăţate şi tăiate cubuleţe, cartofii şi carnea, apoi sucul de roşii, sarea, piperul,...
Varză călită cu tocăniţă de porc şi găluşte
Pentru tocăniţă tăiem legumele în cubuleţe mici. Încingem uleiul, sotăm legumele, apoi tăiem carnea cubuleţe şi o punem la sotat alături de legume, încorporăm boiaua şi stigem cu apă călduţă cât să se acopere toate ingredienele. Cu ajutorul unui cuţit...
Paprikaş cu carne de porc cartofi şi găluşte
Tăiem toate legumele cubuleţe, lăsăm de o parte doar ardeii iuţi. Într-o oală punem uleiul la încins, sotăm legumele în acesta, adăugăm paprika şi stingem cu apă caldă. Lăsăm să fiarbă puţin apoi adăugăm carnea tăiată cubuleţe. Potrivim de sare şi...
Chifteluţe Dukan
Dezosăm pulpele, după care le dăm prin maşina de tocat carne. Într-un bol amestecăm carnea cu brânza, tărâţa de ovăz şi oul bătut, condimentăm cu sare şi piper după gust. Omogenizăm totul. Într-o tavă aranjăm o bucată de hârtie de copt...
Ouă scoţiene
Fierbem 6 ouă tari. Amestecăm carnea cu leuşteaul tocat şi asezonăm cu sare şi piper după gust, boia şi usturoi pisat. Tăiem o bucată de folie de nailon şi întindem cu degetele o părticică din carne peste aceasta. Tăvălim un ou prin făină şi îl pune în...
Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci
Pregătim tocăniţa astfel: tăiem legumele cubuleţe, apoi le sotăm puţin în ulei încins. Tăiem carnea în bucăţi măricele (ca sa nu se topeasca prea tare), apoi o punem în tigaie alături de legume şi o sotăm puţin, adăugăm boiaua şi stingem totul cu apă,...
Salată de cuscus cu maioneză şi degeţele din piept de pui
Fierbem cuscusul în apă cu sare, după care îl stoarcem şi-l spălăm cu apă rece. Tăiem castraveţii şi gogoşarii cubuleţe. Fierbem 2 ouă, gălbenuşul de la un ou îl punem într-un bol pentru maioneză iar albuşul împreună cu celălalt ou fiert le...
Paella
Curăţăm şi tăiem legumele cubuleţe. Tragem legumele la tigaie, apoi adăugăm carnea tăiată şi ea cubuleţe. Punem putină apă si lăsăm să fiarbă până este pătrunsă carnea pe jumătate. Adăugăm orezul şi treptat apa şi colorantul. Asezonăm cu sare, piper şi...
Friptură de miel
Se spală carnea de miel bine. Se curăţă usturoiul, slănina se taie felii subţiri, apoi se împănează cu acestea carnea de miel. Tocăm verdeaţa mai grosier. Punem într-o tavă uleiul, adăugăm verdeaţa şi condimentele, după care rostogolim carnea de miel prin...
Gnocchi cu sos Bolognese
Gnocchi Fierbem în coajă cartofi, după care îi lăsăm la răcit. Curăţăm cartofi reci, apoi îi blendăm până devin o pastă fină. Peste cartofi punem ouăle, sarea, piperul şi pătrunjelul. Amestecăm bine ingredientele şi adăugăm făina,...
Cartofi copţi cu cârnaţi
Se curăţă cartofii de coajă şi se spală bine. Se scot din apă şi se scobesc la mijoc. Într-o tavă se toarnă uleiul, se aranjează cartofii , atât cei găuriţi cât şi partea din mijloc. Se umplu cu fâşii de cârnaţi şi caşcaval. Se presară...
Fasole la ceaun
Incingem ceaunul, punem uleiul şi sotăm legumele tăiate cubuleţe, după care adăugăm şi cârnatul rondele. Stingem cu apă şi adăugăm ciolanul, sare şi piper, apoi lăsăm să fiarbă. Când este aproape fiert ciolanul adăugăm fasolea. După ce toate ingredientele...
Muşchiuleţ de porc umplut cu şunculiţă sau cârnaţi
Umplem muschiuletul de porc: unul il umplem cu carnat, iar pe celalalt cu sunca de porc taiata cubulete, amestecata cu branza. Pe o folie punem condimentele si tavalim muschiuletii prin ele, dupa ce in prealabil am uns carnea cu putin ulei. Invelim carnea cu folie de aluminiu si o punem in...
Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre
Pentru tocăniţă tăiem toate legumele cubuleţe, după care le sotăm în ulei incins. Punem carnea tăiată cubuleţe peste legume şi lăsăm să se prăjească puţin, după care stingem cu apă şi lăsăm să fiarbă. Potrivim cu condimente după gust. Când carnea este...
Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de bulion
Cuşcuşul Punem uleiul la încins, apoi prăjim puţin cuşcuşul în el, amestecând mereu ca să nu se ardă. Stingem cu apă şi condimentăm cu delikat şi piper, dacă este necesar adăugăm şi puţină sare. Lăsam să fiarbă şi dacă este nevoie mai adăugăm din...
Găluşte cu sos de legume şi cârnaţi
Într-o oală punem apă la fiert. Între timp pregătim găluştele din ingredientele de mai sus. Când clocoteşte apa începem să facem găluştele cu ajutorul unei linguri obişnuite de mâncat. Le fierbem circa 5 minute, după care le scoatem într-o...
Toroş cu cârnaţi
Luăm varza murată din butoi şi o punem o oră in apă rece pentru a ieşi sarea din ea. Încingem uleiul şi călim cârnaţii tăiaţi rondele, apoi stoarcem varza şi o adăugăm în cratiţă peste cârnaţi, punem sare, piper şi boia după gust. Călim varza...
Cartofi cu şuncă şi cârnaţi la cuptor
Se curăţă cartofii şi se taie rondele, şunca se feliază, iar cârnaţul se taie şi el rondele. Ungem o tavă cu puţină untură, aranjăm un strat de cartofi, şi peste ei un strat de şuncă şi cârnaţ, condimentăm, presărăm puţină brânză,şi repetăm...
Frigărui asortate
Pregătim toate ingredientele tăindu-le rondele(cârnaţul, castraveţii, morcovii) şi cubuleţe (carnea, ceapa), apoi începem să le aranjăm pe beţişoarele de la frigărui. După ce terminăm de montat frigăruile, punem peste ele puţină sare, piper şi delikat. Le...
Pulpă de porc umplută cu carne tocată şi caşcaval
Desfacem pulpa cu un cuţit astfel încât să o putem rula după aceea. Pregătim carnea tocată amestecând-o cu usturoi pisat, sare şi piper. Apoi o întindem peste pulpa de porc şi in mijloc punem caşcavalul. Rulăm pulpa de porc şi o prindem cu scobitori....