Este o supă foarte gustoasă!
Tăiem toate legumele cubuleţe, lăsăm de o parte doar ardeii iuţi.
Într-o oală punem uleiul la încins, sotăm legumele în acesta, adăugăm paprika şi stingem cu apă caldă.
Lăsăm să fiarbă puţin apoi adăugăm carnea tăiată cubuleţe.
Potrivim de sare şi piper şi adăugăm crenguţa de cimbru şi frunzele de dafin.
Când carnea este pătrunsă aproape bine punem în supă cartofii, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe,
Între timp facem găluştele dintr-un ou cu 50 g făină şi 50 g griş.
Punem găluştele cu ajutorul unei linguriţe în supă şi mai lăsăm să fiarbă puţin.
Tăiem ardeii iuţi rondele subţiri (îndepărtăm seminţele) pentru a da un gust pikant supei, mai potrivim gustul, dacă este nevoie, apoi luăm oala de pe foc.
Servim paprikaşul calduţ!
Poftă bună!
1
se poate servii cu suc de roşii sau smântână;