Toroş cu cârnaţi

de botcrina in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2012 | 4849 vizualizari

 

Toamna, pe lăngă căpăţânile de varză pe care le pun la butoi, mai pun şi varză răzuită fideluţă în pungi amestecată cu boabe de piper, boabe de muştar, cimbru, foi de dafin. Împung pungile din loc în loc pentru a intra apa cu sare în ele.

 

INGREDIENTE

  • 500 g varză murată tăiată fideluţă
  • 2 cârnaţi
  • 100 ml ulei
  • sare, piper după gust.
  • puţină boia

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toroş cu cârnaţi:

Luăm varza murată din butoi şi o punem o oră in apă rece pentru a ieşi sarea din ea.

Încingem uleiul şi călim cârnaţii tăiaţi rondele, apoi stoarcem varza şi o adăugăm în cratiţă peste cârnaţi, punem sare, piper şi boia după gust. Călim varza împreună cu cârnaţii circa 2-3 minute apoi adăugăm apă cât să acopere toate ingredientele.

Lăsăm să fiarbă până scade aproape toată apa amestecând din când în când, pentru a nu se prinde de cratiţă. Bineînţeles că gustăm, ca să vedem dacă varza s-a pătruns bine, iar dacă nu este fiartă de ajuns mai adăugăm apă şi lăsăm să mai fiarbă.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Toroş cu cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de porc cu vita