Cartofi cu smântână la cuptor

de botcrina in Mancaruri cu carne, 21 Iun 2015 | 7320 vizualizari

 

Este o mâncare mai grea de aceea o prepar din când în când, adică mai răruţ, ca să nu facă rău la sănătatea familiei, dar este foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi de mărime medie
  • 8 ouă
  • 1 ceapă roşie
  • 2 bucăţi cârnaţi de casă(400 g)
  • 300 ml smântână
  • 4-5 castraveţi muraţi
  • sare, piper după gust
  • delikat după gust
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smântână la cuptor:

Se pun cartofii în coajă la fiert, apoi se storc de apă, se spală cu apă rece şi se curăţă de coajă.

Se fierb oăle şi se curăţă de coajă.

Se prăjeşte cârnatul tăiat rondele în ulei.

Se taie ceapa julien şi se amestecă cu puţină sare, se lasă la o parte şi se taie castraveţii, ouăle şi cartofii rondele.

Într-un vas termorezistent se începe aranjarea ingredientelor astfel: primul strat este format din puţin cârnat cuun pic de ulei în care s-a prăjit, apoi se adaugă o parte din cartofii rondele, ceapa, oule, castraveţii şi iarăşi cartofi, se acoperă cu jumătate din cantitatea de smăntână.

Se condimentează cu sare, piper şi delikat după gust, apoi se repetă operaţiunea în aceiaşi ordine până se umple vasul.

Deasupra se toarnă restul de smântână, cârnat şi se condimentează din nou.

Se introduce vasul la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 35 de minute.

După ce s-a copt se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.

Se serveşte cât este călduţ.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

opţional se poate pune peste cartofi şi ou bătut;

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smântână la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de porc, pe pat de cartofi