Cuşcuşul
Punem uleiul la încins, apoi prăjim puţin cuşcuşul în el, amestecând mereu ca să nu se ardă. Stingem cu apă şi condimentăm cu delikat şi piper, dacă este necesar adăugăm şi puţină sare.
Lăsam să fiarbă şi dacă este nevoie mai adăugăm din când în când apă, amestecând în continuu.
Chiftelele
Răzuim cartofii pe răzătoarea fină, îi stoarcem cu mâna şi îi punem peste carnea tocată.
Înmuiem pâinea în apă , o stoarcem bine, o fărâmiţăm şi o punem de asemenea peste carne.
Peste aceste ingrediente adăugăm usturoiul pisat, ouăle, pătrunjelul tocat fin şi potrivim cu condimente.
Prăjim chiftelele în ulei încins, după care le scoatem pe un şerveţel de hârtie absorbant.
Sosul de bulion
Punem câteva picături de ulei, la încins apoi adăugăm, pasta de tomate (pentru că este mai densă, şi iese sosul puţin mai gros) şi bulionul, apoi potrivim condimentele după gust, şi lăsăm să fiarbă până dă în clocot de 2-3 ori.
Asamblăm farfuria, cu cuşcuş, sos şi chifteluţe.
Poftă bună!!!!!!!!!!!!!!!!!