Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de bulion

de botcrina in Mancaruri cu carne, 30 Apr 2012 | 5797 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Prepararea cuşcuşului
  • 500 g cuşcuş
  • puţin ulei
  • putina apă
  • delikat
  • sare, piper (opţional)
  • Chifteluţele
  • 300 g carne tocată amestec
  • 2 felii de pâine, puţină apă(pt. înmuiat pâinea)
  • 5 cartofi mari
  • 2 ouă
  • sare, piper, după gust
  • usturoi pisat, după gust
  • pătrunjel verde
  • ulei pentru prăjit
  • Sosul de bulion
  • 4 linguri pastă de tomate din comerţ
  • 4 linguri bulion
  • sare, piper, după gust
  • cimbru/ busuioc, după gust
  • puţin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de bulion:

Cuşcuşul

Punem uleiul la încins, apoi prăjim puţin cuşcuşul în el, amestecând mereu ca să nu se ardă. Stingem cu apă şi condimentăm cu delikat şi piper, dacă este necesar adăugăm şi puţină sare.

Lăsam să fiarbă şi dacă este nevoie mai adăugăm din când în când apă, amestecând în continuu.

Chiftelele

Răzuim cartofii pe răzătoarea fină, îi stoarcem cu mâna şi îi punem peste carnea tocată.

Înmuiem pâinea în apă , o stoarcem bine, o fărâmiţăm şi o punem de asemenea peste carne.

Peste aceste ingrediente adăugăm usturoiul pisat, ouăle, pătrunjelul tocat fin şi potrivim cu condimente.

Prăjim chiftelele în ulei încins, după care le scoatem pe un şerveţel de hârtie absorbant.

Sosul de bulion

Punem câteva picături de ulei, la încins apoi adăugăm, pasta de tomate (pentru că este mai densă, şi iese sosul puţin mai gros) şi bulionul, apoi potrivim condimentele după gust, şi lăsăm să fiarbă până dă în clocot de 2-3 ori.

Asamblăm farfuria, cu cuşcuş, sos şi chifteluţe.

Poftă bună!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuşcuş cu chifteluţe şi sos de bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos si piure de cartofi