Curatam morcovul si ceapa, le spalam apoi le taiem cubulete.
Spalam carnea si o taiem in doua sau in trei, depinde de marimea pulpelor.
Incingem uleiul intr-o cratita, sotam legumele, adaugam sare, piper dupa gust, 1 lingura boia dulce, apoi carnea, frunzele de dafin si crenguta de cimbru.
Stingem totul cu 100 ml apa si 100 ml bulion.
Lasam sa fiarba toate ingredientele, pana este patrunsa bine carnea.
Punem restul de apa la fiert pentru mamaliguta. Cand fierbe apa adaugam o lingura sare si malaiul. Mestecam pana obtinem o mamaliguta potrivita ca si consistenta.
La final pe o farfurie montam mamaliga cu carnea, legumele si sosul obtinut.
Pofta buna!
1
cand s-a gatit carnea, scoatem crenguta de cimbru si foile de dafin, acestea fiind folosite pentru a da aroma preparatului;