Pui cu mamaliguta

de botcrina in Pui, 30 Ian 2015 | 3238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 300 g malai
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingura boia dulce
  • 500 ml apa
  • 100 ml bulion
  • 2 foi de dafin
  • o crenguta de cimbru uscat
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mamaliguta:

Curatam morcovul si ceapa, le spalam apoi le taiem cubulete.

Spalam carnea si o taiem in doua sau in trei, depinde de marimea pulpelor.

Incingem uleiul intr-o cratita, sotam legumele, adaugam sare, piper dupa gust, 1 lingura boia dulce, apoi carnea, frunzele de dafin si crenguta de cimbru.

Stingem totul cu 100 ml apa si 100 ml bulion.

Lasam sa fiarba toate ingredientele, pana este patrunsa bine carnea.

Punem restul de apa la fiert pentru mamaliguta. Cand fierbe apa adaugam o lingura sare si malaiul. Mestecam pana obtinem o mamaliguta potrivita ca si consistenta.

La final pe o farfurie montam mamaliga cu carnea, legumele si sosul obtinut.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cand s-a gatit carnea, scoatem crenguta de cimbru si foile de dafin, acestea fiind folosite pentru a da aroma preparatului;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

30.01.2015, 21:22

Yamiiii

mihaelar63 1

03.02.2015, 18:10

Bun -bun !!! Mamaliguta am si eu in meniu !!!

botcrina 1

04.02.2015, 11:43

Multumesc tuturor pentru apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de gaina in stil toscan