aziz

1

Bucataras
incepator

Tg Neamt

Bucataras din 07.09.2010

RETETE294
PRIETENI112
Retete / Aperitive / Garnituri

Sambusek cu carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2012

Se pune drojdia cu zaharul si putin lapte cald la lichefiat. Se face o adancitura in mijlocul fainii din castron si se toarna drojdia. Lasam 20 minute sa se umfle, apoi adaugam sarea si laptele cald si framantam. La sfarsit se adauga uleiul de masline, se mai framanta aluatul o idee cat sa...

Pateuri cu ciuperci si piure de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2012

Se intinde foaie subtirica se decupeaza cercuri in mijloc se pune umplutura la alegere. Umplutura de cartofi: se curata si se taie cubulete cartofii si se pun la fiert cu putina sare. Apoi se piseaza cu o furculita sau daca aveti sita speciala pt piure o puteti folosi se adauga untul si...

"Souffle" de dovlecei la cuptorul cu microunde

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2012

Taiem dovleceii rondele si-i prajim in ulei incins, scoatem pe un servetel de bucatarie pt a absorbi excesul de ulei ,taiem doi catei de usturoi feliute si ii punem impreuna cu dovleceii intr-un castron cat sa se parfumeze. Punem cele doua felii de paine pe fundul vasului yena, turnam putin lapte...

Tarta cu branza si ardei colorati

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2012

Se amesteca drojdia cu zaharul si lapte cald pana se topeste se toarna peste faina cu restul de lapte si celelalte ingrediente; framantam, se poate va mai fi nevoie de putina faina,adaugam si uleiul  .Vom obtine un aluat elastic ca plastelina .Punem folie de plastic peste castron si lasam la...

Branza feta marinata

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2012

Se taie branza cubulete mici sau felii cum va place .......Se incalzeste uleiul de masline si adaugam coaja rasa de la jumatate de portocala fulgii de chili,dam o shfaraiala si apoi lasati sa se raceasca abia dupa puneti peste cubuletele de branza (eu am pus cat era cald si a topit putin din...

Drob in hainuta de paine

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2012

    Punem plamanul de vita,pipotele si inimioarele la fiert cu putina sare si dupa ce se ia spuma adaugam o jumatate de ceapa  alba .Ceapa verde se taie si  se caleste in 50 ml ulei ,adaugam si ficatelul taiat cubulete.Lasam sa se patrunda apoi la racit.Dam prin masina de...

Tarta cu branza de vaci, rosii uscate si vinete

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2012

Facem aluatul din ingredientele de mai sus si lasam la crescut cam 30-40 minute.Intre timp pregatim umplutura amestecand branza cu ouale, sare ierburile de Provence si smantana+amidon sau cornflour.Se intinde foaie in tava de tarta se pune umplutura peste ea si se aseaza deasupra rosiile uscate...

Hummus (pasta de naut)

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2012

Daca folositi naut uscat acesta se pune la inmuiat o noapte a doua zi se clateste si se pune la fiert in apa cu sare pana da un clocot doua, se arunca apa si se pune nautul din nou la fiert in supa cu legumele de mai sus si doar un catel de usturoi. Daca folositi naut din cutie  doar...

Chifle cu surprize

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2012

Facem un aluat din ingredientele de mai sus potrivit, adica nici prea moale, nici prea tare, pe care il lasam la dospit cam 40-60 minute. Scoatem aluatul pe masa infainata si il portionam, apoi intindem foi ca pentru placinta. Punem umplutura (amesctecam toate ingredientele mai sus mentionate) in...

Placinta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2012

Facem aluatul mai intai din ingredientele de mai sus si lasam la crescut cam 30-40 minute la loc caldut sa-i priasca. Spanacul se curata bine si se clateste in multe ape, se pune apoi la fiert cam 10 minute. Scoatem pe tocator, desigur dupa ce l-am scurs de apa si-l tocam nu chiar marunt. Calim...

Sandwich cu sfecla rosie si telemea

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2012

Mai intai punem sfecla invelita in folie de aluminium la cuptor. Eu pun temperatura maxima si in 30-40 minute treaba-i gata :)) Booon ...curatam  sfecla, uleiul il incingem in tigaie, taiem felii de sfecla le dam prin faina de porumb amestecata cu un picut de sare si punem la prajit. Cand...

Tarta sarata cu conopida si dovleac

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2012

Aluatul dupa pregatire se tine la frigider cel putin jumatate de ora. Scoatem intindem foaie punem in tava pentru tarta intepam cu furculita si dam iar la frigider 10 minute. Prajm ceapa pestisori, buchetelele de conopida si dovlecelul felii. Se bat ouale spuma se amesteca cu amidonul,...

Pate din ficat de pasare

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2012

Punem ficatelul sa dea cateva clocote cu lingura de otet. Ceapa se taie si se caleste in putin ulei, iar la sfarsit se adauga si pasta de tomate. Intr-un castron se pun ficateii fierti cu ceapa calita, untul la temperatura camerei + condimentele preferate si cu blenderul amestecam pana obtinem o...

Tarta cu dovlecel si cas

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2011

Facem un aluat din ingredientele mai sus mentionate pe care il lasam la frigider cel putin jumatate de ora.  Se intinde foaia de aluat in vasul pentru tarte.Dovleceii feliati si prajiti se intind in tava direct pe aluat,punem si cateii de usturoi taiati apoi casul taiat  bucatelele de...

Lahm bi ageen(carne pe aluat)

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2011

      Facem un aluat din faina ,drojdie ,zahar si putina apa calduta .Daca aluatul este lipicios il ajutam cu o manuta de ulei de masline .Acoperim cu folie de plastic castronul si lasam la crescut.Intindem foi subtiri de lungimea tavii in care coacem(vz foto)Umplutura...

Paine umpluta

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2011

Preparare paine umpluta: Pregatim sosul calind ceapa taiata pestisori cu rosia cubulete si ciupercile scurse ;adaugam usturoiul si carnita cubulete si ea; cand sant rumenele adaugam pasta de tomate desfacuta in jumatate pahar de apa calda si condimentele.La sfarsit adica atunci cand este...

Chiftelute din conopida si brocolli

In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2011

Curatam conopida si o punem la fiert impreuna cu brocolli  , lamaia ,un varf de lingura sare,putina supa instant.Cand este fiarta se scurge apa si se lasa la racit.Intr-un bol amestecam conopida si brocolli ,sfaramate cu mana,pesmetul ouale condimentam dupa gust,daca nu e destul de...

Biscuiti cu zaatar ,mac si sare

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2011

Facem aluatul din branza, unt si faina ;vom obtine un aluat elastic ca o plastelina ,il impartim in doua il imbracam in folie si-l dam la frigider 30 minute.Intindem foaie subtire si taiem forme,dam apoi tava in frigider 10 minute iar cand o scoatem  le ungem cu ou apoi...

Pachetele cu ciuperci si piure de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2011

        Facem mai intai aluatul:  amestecam toate ingredientele intr-un castron ,pana obtinem un aluat ca o plastelina.Il impartim in doua discuri pe care le imbracam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute....

Tarta cu dovlecei si ardei copti

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2011

Blatul : Amestecam toate ingredientele intr-un castron, pana obtinem un aluat ca o plastelina, pe care il imbracam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.(eu am avut deja facut si tinut la congelator cam de o luna ). Intindem foaie apoi si punem in tava de tarta. Dovlecelul il...

Salata de oua cu tarhon si chiftelute

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2011

 Fierbem ouale tari si le tocam cu cutitul amestecam cu maioneza cu mustar si tarhon tocat +ceapa marinata cateva ore in otet.Eu de obicei pun si chiftelute dar foarte bine merge servita si fara.

Cosulete pentru cina

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2011

     Pentru un cosulet avem nevoie de trei felii de paine :doua intregi si una taiata in jumatate pt a le mula usor in forma(care poate fi un inel metalic sau chiar forma pt briose)le vom presa cu sucitorul pt intins aluatul.      Umplutura :tocam ceapa...

Paine umpluta

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2011

Se topeste untul la microunde ,usturoiul se face pasta apoi il amestecam ca o maioneza cu untul topit.ceapa rosie se caramelizeaza intr-o lingura de ulei,ceapa verde se taie marunt.amestecam apoi toate ingredientele .paine se taie si se scobeste de miez,apoi se umple cu amestecul de banza si se...

French toast altfel

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2011

Batem ouale cu sarea si piperul, adaugam laptele si oregano. Taiem rosiile in doua. Inmuiem feliile de piine in ou si le asezam in tava unsa bine cu unt. Asezam feliile de cascaval sau orice alfel de branza, rosiile si ciupercutele. Dam la cuptor pina se coace piinea si se rumeneste...

Cosul de Paste pentru Bucataras

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2011

se spala ouale cu un burete de bucatarie cu detergent de vase. se pun la fiert apoi cojile de ceapa se pun la fiert pina obtinem o tinctura de ceapa adica o solutie foarte concentrata apoi scufundam ouale legate in ciorap lycra cu sau fara frunze de patrunjel . cele in hirtie creponata se...

Masline marinate

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Se pun in borcan maslinele in straturi ,uleiul il incalzim si adaugam in el ardeiul iute si rozmarinul. Turnam peste masline ,adaugam usturoiul si o felie de lamaie. Legam cu folie de plastic si lasam citeva zile o saptamana apoi ...pofta buna!

Bilute de orez

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2011

Se pune orezul la fiert in apa calda cu putina sare si supa instant. Cind este fiert se pune intr-o sita la scurs. Carnita de pui se toaca cu cutitul marunt la fel si spanacul fiert. Se ia orez cit sa intre in causul palmei se face loc in mijloc si se pune cite putina carnita ,putin spanac si...

Cartofi la punga cu salata

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2011

se curata ,spala si taie cartofii in patru. se pun in punga se plastic pentru cuptor impreuna cu untul ,laptele amestecat  cu supa instant ,sare si piper. se dau la cuptor la 250 grade pina se rumenesc. salata :taiem rosiile si castravetii in cubulete cit mai marunte amestecam cu...

Hamburgeri din carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2011

legumele se dau pe razatoarea mica si se calesc impreuna in 2 linguri ulei. cind se racesc se amesteca cu carnea tocata si potrivim de gust sare piper supa instant. se formeaza hamburgherii si se dau la grill-ul de la cuptor pe tava unsa cu putin ulei. se lasa cit sa se rumeneasca pe ambele...

Conopida cu ou

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2011

se pun buchetelele de conopida la fiert cu supa instant si putin suc de lamaie o lingura,sare dupa gust.se taie ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu usturoiul.adaugam conopida taiata marunt.condimentam dupa gust.ouale l-e batem cu putina sare si adaugam peste conopida amestecam bine ,pina...

Afisate 1 - 30 din 44 retete    

Postari recente

publicat la 21.06.2012

Sambusek cu carne tocata

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Retete preferate
Paine sarbeasca

Voturi:23

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]