Biscuiti cu zaatar ,mac si sare

de aziz in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2011 | 3791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza sarata(poate fi si crema de branza si adaugam sare atunci) 
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 600 gr faina alba
  • 2 linguri zaatar
  • 2 linguri mac
  • sare grunjoasa
  • un ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu zaatar ,mac si sare:

Facem aluatul din branza, unt si faina ;vom obtine un aluat elastic ca o plastelina ,il impartim in doua il imbracam in folie si-l dam la frigider 30 minute.Intindem foaie subtire si taiem forme,dam apoi tava in frigider 10 minute iar cand o scoatem  le ungem cu ou apoi presaram zaatar ,mac sau sare grunjoasa dupa preferinta.Se dau la cuptorul preincalzit 180 grade 10 minute.Pentru ca atunci cand le transferam de pe masa in tava isi strica forma indicat ar fi ca foaia sa fie intinsa direct pe foaia de copt si decupata direct pe foie asa vor ramane nemiscate si desigur cu forma dorita.Sint un aperitiv perfect langa o lingura de labaneh(crema de iaurt) ,linga o crema de avocado,aperitiv perfect linga o bere rece,sau pur si simplu in pachetelul de la servici.Puteti incerca si varianta in forme de tarte  si aici umpluturile pot varia in functie de gust branza,carne,salate ...Sa aveti pofta!!!

TIPS-URI

1

Intindeti foaia direct pe hartia de copt si transferati apoi in tava,pentru as pastra forma

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu zaatar ,mac si sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Cris2711 1

02.08.2011, 18:08

Mona am facut prajitura ta cu biscuiti,mama ce buna a iesit

aziz 1

03.08.2011, 12:36

oauuu ,cris ma bucur ca ti-a placut ..care din ele cea alba sau cea cu ciocolata?

naomy 1

09.08.2011, 03:28

ce bunatate de biscuiti trebuie sa-i incerc si eu ,sper sa gasesc zataar... felicitari

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute