Paine umpluta

de aziz in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2011 | 10535 vizualizari

 

Paine umpluta, un aperitiv delicios

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente  aluat :
  • 300 gr faina alba
  • un pahar de lapte
  • o lingurita drojdie uscata
  • o lingurita zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • un vf de lingurita sare
  • mac+un ou+o lingura lapte pentru uns 
  •  Pentru umplut:
  • un piept de pui potrivit
  • o cutie de ciuperci
  • o ceapa medie
  • usturoi dupa gust
  • sare si piper
  • o rosie
  • o lingura pasta de tomate
  • un praf de ghimbir
  • menta
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta:

Preparare paine umpluta:

Pregatim sosul calind ceapa taiata pestisori cu rosia cubulete si ciupercile scurse ;adaugam usturoiul si carnita cubulete si ea; cand sant rumenele adaugam pasta de tomate desfacuta in jumatate pahar de apa calda si condimentele.La sfarsit adica atunci cand este aproape scazuta adaugam menta si patrunjelul tocat .Menta poate fi scoasa dupa 5-10 minute .Se lasa la racit timp in care ne ocupam de aluat.

Se pune faina intr-un castron se face putin loc in mijloc si se da deoparte.Intr-un castronel se pune drojdia, zaharul , putin lapte si 2-3 linguri de faina se amesteca si se lasa sa creasca ,aceasta plamada se va amesteca cu restul de faina din castron si restul de lapte caldut.Daca este inca lipicios aluatul adaugam ulei de masline asa cat intra in palma si terminam de framantat .Punem folie deasupra castronului si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul este gata se intinde pe masa infainata si se intinde in forma ovala punem compozitia de carne cu sos pe mijloc inchidem aluatul si intoarcem painea cu marginile dedesupt.Cu un cutit foarte bine ascutit (nu ca al meu:)))) se fac taieturi deasupra si se lasa la crescut in tava cam 20 minute.Amestecam oul cu putin lapte cam 2 linguri si ungem painea pe deasupra apoi presaram mac si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade cam 20 minute sau pana se rumeneste frumos.

Painea umpluta este excelenta calda dar si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

aziz 1

23.08.2011, 19:14

rux multumesc ,este ffff frumoasa

Xandrinne 1

23.08.2011, 22:59

Super, am trecut-o la favorite!

aziz 1

24.08.2011, 14:50

xandrine o sa-ti placa sant convinsa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua Benedict