Azi va propun o reteta festiva, este foarte gustoasa, iar merisoarele pot fi inlocuite cu caise confiate sau chiar se poate renunta total la ele.
Este un aperitiv care va face o impresie buna si va arata foarte bine pe un platou cu aperitive .
Eu am folosit cotlet de porc fara os, dar ar fi foarte buna in carnea frageda a unui muschiulte de porc sau un piept de pui sau, de ce nu, o bucata de carne frumoasa de vitel .
Trebuie sa luam o bucata frumoasa de carne. O taiem pe lungimea ei, in asa fel, incat sa se deschida. Nu taiem pana la capat ca sa obtinem doua bucati, trebuie sa avem doar o bucata. Cu batatorul de carne, o batem subtire, ca si pentru snitel.
Presaram pe ea sare, piper, nucsoara si o stropim cu zeama de lamaie. Strangem carnea si o lasam sa se odihneasca cam 30 minute.
Pana cand carnea isi face siesta, ceapa o taiem cubulete mici si o punem la calit in 2 linguri de ulei, adaugam ardeiul capia taiat si el cubulete si le lasam sa se caleasca bine.
Luam tigaia de pe foc si lasam sa se racoreasca .
Adaugam peste ceapa si ardeiul calit, nuca macinata, merisoarele si oul batut in prealabil impreuna cu putina sare si piper.
Amestecam bine.
Luam carnea si o intindem. Punem peste ea nuca cu ceapa, ardeiul si merisoarele si nivelam frumos.
Rulam carnea pe lungime, astfel incat sa obtinem o rulada.
Asezam carnea intr-o tava pe care am pus hartie de copt.
Ungem cu ulei de masline si punem la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30-40 minute. Timpul de coacere este in functie de grosimea ruladei.
Serviti rece alaturi de salata sau alaturi de alte aperitive .