Am cules ultimele pastai de fasole verde din gradina , dar fiind puina am zis sa o combin cu fasole boabe si cu niste sorici .
Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu la hidratat peste noapte.
Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei .
A doua zi spalam fasolea si o punem la fiert in apa calda , se lasa sa fiarba 10 minute . Dupa acest timp scurgem apa cu atentie sa nu ne ardem si adaugam alta apa fierbinte peste fasole si o lasam sa fiarba .
Adaugam si sorici care s-au inmuiat peste noapte .
Legumele le curatam si le spalam bine . Morcovul il taiem rondele mai groase , pastarnacul cuburi iar ceapa solzisori. Fasolea verde, pastai , o spalam si o rupem daca pastaile sunt lungi.
Cand fasolea uscata este aproape fiarta adaugam in ea ceapa solzisori, morcovul rondele, pastarnacul cuburi si fasolea pastai.
Lasam sa fiarba pana se inmoaie toate legumele .
Adaugam usturoiul pisat si rosia decojita si taiata cubulete si pudra de ghimbir.
Asezonam cu sare si lasam sa mai dea cateva clocote .
Adaugam fruzele de tarhon si oprim focul .
Seviti calda cu muraturi asortate .
1
sorici am avut din frigider ,cum s-au tot strans de la slanina afumata
2
soricii pot fi inlocuiti cu ciolan