Cosulete cu vinete

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2016 | 4262 vizualizari

 

La noi vin la colindat si barbati, iar acestia prefera ceva sarat si un pahar de tuica asa ca am pregatit aceste aperitive cu vinete special pentru ei. Asa deci daruri pentru colindatori. Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Aluat cosulete
  • -100 gr unt
  • -100 gr untura
  • -300 gr faina
  • -100 ml apa
  • -sare
  • Umplutura :
  • -600 gr vinete coapte si tocate
  • -200 gr cascaval afumat
  • -1 ceapa
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri ulei
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu vinete:

Aluatul: 

Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati

Intr-un vas punem faina si restul ingredientelor , mai putin apa . Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa pana cand avem un aluat omogen si maleabil.

Il punem la frigider pentru aproximativ 1 ora in folie de plastic .

Umplutura:

Ceapa o taiem solzisori si o calim in ulei . Scurgem execesul de ulei si punem ceapa peste vinetele tocate si scurse.

Razuim cascavalul si il lasam , deocamdata deoparte.

Ouale le separam: galbenusurile le batem cu o furculita impreuna cu sare si piper, albusurile deocamdata le lasam deoparte la temperatura camerei .

Amestecam vinetele cu ceapa , ¾  parti din cascaval si galbenusurile si gustam sa vedem daca sunt potrivite de sare si piper.

Din aluat intindem o foaie cam de 0.5 cm grosime si decupam cercuri cu un pahar. Asezam cercurile in formele de tarta sau briose.

Acum e momentul sa batem albusurile spuma tare si sa le incorporam prin rasturnare in vinete.

Umplem cosuletele cu vinete si dam totul la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.

Scoatem din cuptor si presaram deasupra fiecarui cosulet putin cascaval razuit (din cel ramas ) , punem din nou la cuptor si mai lasam 10 minute.

 

 Sunt bune caldute , dar si mai bune reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Andra_Constantinescu 1

28.12.2016, 22:18

Bune!

katty 1

29.12.2016, 08:36

Lasa ca si noua ne plac legumele !

miki_a 1

30.12.2016, 15:50

Succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv cu branza