Salata de sfecla rosie cu maioneza de post

de anca_rm in Salate, 30 Mar 2017 | 7507 vizualizari

 

Ador sfecla rosie si, nu de mult, am mancat salata de sfecla rosie cu maioneza.
Eu nu sunt prietena cu maioneza clasica si de aceea o evit atat cat pot.
 La Jamila, am gasit o maioneza de post cu lapte de soia. Este minunata. Se face usor, este gustoasa si mult mai buna decat maioneza clasica.
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati sfecla rosie
  • sare
  • piper
  • hrean razuit 1 lingura (optional)
  • 1 catel usturoi
  • Pt maioneza :
  • 100 ml lapte de soia
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita mustare
  • zeama de la jumate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie cu maioneza de post:

In primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea.

Scurgem apa si o lasam sa se raceasca, ca sa putem lucra cu ea. 

In vasul unui blender vertical, punem laptele de soia, mustarul, uleiul si zeama de la o jumate de lamaie.

Punem blenderul pana jos si il pornim ridicand incet. Maioneza se formeaza repede, cam in 2 minute avem gata maioneza.

O punem la frigider pana terminam de pregatit sfecla.

 Sfecla o decojim si o dam pe razatoarea mare.

Hreanul, daca va place si doriti sa-l adaugati, il razuim pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel procedam si cu usturoiul.

Intr-un vas, punem sfecla, hreanul, usturoiul, sare, piper si maioneza si amestecam.

Gustati de sare si mai adaugati daca trebuie.

Puneti la rece si serviti cu paine prajita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume