Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post

de anca_rm in Mancaruri de post, 24 Mar 2017 | 3351 vizualizari

 

Un cozonac foarte gustos si foarte usor de facut.
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250-270ml apa carbogazoasa
  • coaja razuita de la o lamaie bio
  • 10 gr drojdie uscata
  • pudra de scortisoara
  • 50 ml ulei
  • 120 gr zahar
  • Pt umplutura
  • 250 gr nuca
  • 100 gr merisoare
  • esenta rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post:

Faina o cernem, daca este nevoie.

Apa o incalzim putin si dizolvam in ea drojdia uscata. impreuna cu 2 linguri de zahar.

Facem o mica adancitura in faina si punem zaharul, scortisoara, uleiul, coaja razuita de lamaie si apa cu drojdia.

Framantam pana cand avem un aluat ferm si nelipicios.

Acoperim aluatul cu un prosop curat sau cu o folie de plastic si il punem intr-un loc caldut.

Asteptam sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 45 minute, dar depinde de temperatura din incapere).

Pana creste aluatul, facem umplutura :

Nuca prajita o maruntim sau chiar o putem macina; merisoarele le amestecam cu esenta de rom si le lasam sa traga esenta.

Pe masa infainata sau unsa cu ulei, turnam aluatul si il intindem pana cand obtinem o foaie de aluat groasa cam de 0.5 mm.

Pe aluatul intins, punem cu mana nuca si merisoarele. Rulam aluatul si il asezam in tava de copt.

Acoperim cozonacul cu o folie de plastic unsa cu ulei si il lasam sa creasca din nou, pentru inca 30-45 minute.

Il punem la copt in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 40 minute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (13)

miki_a 1

25.03.2017, 17:14

Delicios!🍞🍞🍞

mirela0911 1

26.03.2017, 17:16

O feliuta servesc si eu!

Bucataras Diana 1

27.03.2017, 12:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare de post