Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete

Tort de vanilie cu trandafiri de martipan

In Torturi la 6 Sep 2016

Blatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o...

Tort Lela

In Torturi la 6 Sep 2016

Blatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o...

Prajitura Lilu

In Prajituri la 23 Aug 2016

Se preincalzeste cuptorul. Se amesteca bine untul sau margarina cu zaharul. Se separa ouale. Se bat intr-un vas curat albusurile si un praf de sare cu mixerul pana se fac spuma, se toarna peste margarina, se adauga zaharul vanilat si praful de copt dizolvat in...

Trufe

In Dulciuri la 23 Aug 2016

  Se fierbe apa cu zaharul si cacaoa pana se ingroasa putin siropul. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga untul si romul. Cand se raceste, se adauga nucile si biscuitii. Se amesteca toate ingredientele, apoi, din amestecul rezultat, se fac mici sfere. Le lasam simple...

Pricomide cu stafide, ciocolata si crema de unt

In Dulciuri la 22 Aug 2016

Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se intareste bezeaua....

Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri

In Dulciuri la 22 Aug 2016

Se incalzeste cuptorul. Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul sau mixerul pana se obtine o spuma nu prea tare. Apoi amestecam galbenusurile si zaharul cu mixerul pana obtinem o crema (aprox 1 minut). Peste galbenusuri turnam spuma de albusuri, amestecam...

Martisoare

In Dulciuri la 22 Aug 2016

Se incalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Eu mi-am preparat in casa zahar vanilat astfel: am rasnit zahar atat cat sa incapa intr-un borcan si l-am amestecat cu semintele de la o pastaie de vanilie. De cate ori fac prajituri,...

Rotunjoare cu dulceata de zmeura si de visine

In Dulciuri la 22 Aug 2016

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge....

Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua

In Porc la 22 Aug 2016

Se curata cartofii, se spala si se cresteaza cat mai adanc, dar cu grija sa nu-i taiem pana jos. Se taie marunt un catel de usturoi. Se pun bucatele de usturoi si bucatele de unt in crestaturile facute, se presara sare, piper, oregano si cimbru. Se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se dau la...

Pricomide asortate

In Dulciuri la 22 Aug 2016

Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste...

Fursecuri cu ciocolata si dulceata de caise

In Dulciuri la 9 Aug 2016

Se incalzeste laptele, se da de pe foc, se pune in el ciocolata neagra rupta in bucatele mici si se amesteca pana se topeste. Se obtine o glazura lichida. Se lasa la racit natural, apoi se da la frigider, unde se va intari ca o crema.   Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile...

Fursecuri cu vanilie, rahat de trandafiri si fistic si glazura de ciocolata

In Dulciuri la 9 Aug 2016

Se preincalzeste cuptorul. Se amesteca bine cu mixerul: margarina, zaharul, zaharul Bourbon, oul, esenta de vanilie, un varf lingurita de sare si iaurtul (eu am folosit Danone Cremosso Natur, e gustos si nu e asa acrisor). Se adauga praful de copt si faina in ploaie, amestecand cu o...

Ciorba de post cu loboda

In Ciorbe la 9 Aug 2016

Se calesc legumele intr-o oala incapatoare, in putin ulei incins, astfel: mai intai, ceapa tocata solzisori, cu un varf de lingurita sare (intrucat zarzavatul pus la conservat contine deja sare). Se adauga morcovul taiat in fasii groase, zarzavatul de casa (legume puse la conservat din toamna:...

Ciorba de cartofi

In Ciorbe la 9 Aug 2016

Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei incins, intr-o oala incapatoare. Cand se face aurie, se adauga morcovul taiat rondele si cartofii taiati cubulete. Se calesc putin impreuna, se adauga sare, zarzavatul (cu ce a pus fiecare pentru iarna la sticla) si rosiile cubulete si apoi se acopera...

Supa de rosii cu fidea

In Supe la 9 Aug 2016

Se pun la fiert apa cu putina sare. Cand da in clocot, se adauga delikat, o lingura de ulei, fideaua si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute. Adaugam si sucul de rosii si mai lasam la fiert un pic. Dupa ce am luat focul, adaugam patrunjelul tocat marunt. Supa este gata in aprox 30 de minute....

Ciorba de fasole

In Ciorbe la 9 Aug 2016

Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa. Cand este aproape fiarta, se adauga o ceapa, ardeiul, morcovul si rosiile toate taiate marunt si sare dupa gust. Cand este totul fiert,...

Chipsuri de casa cu condimente si smantana

In Mancare copii la 9 Aug 2016

  Se curata si se spala cartofii, se taie in jumatati, apoi se lasa cam o ora in apa rece ca sa iasa amidonul din ei. Li sa da o forma usor ondulata cu ajutorul unui cutit special sau a razatoarei, o puteti vedea in poza pe cea pe care am folosit-o eu. Se condimenteaza dupa gust cu...

Orez spaniol

In Pui la 8 Aug 2016

Se calesc ardeii taiati felii mici in putin ulei incins, peste ei se adauga usturoiul taiat rondele mici, pieptul de pui taiat bucatele, rosiile, mazarea. Apoi se acopera cu apa si se fierb cateva minute. Se rastoarna intr-o craticioara unsa cu putin ulei, se adauga orezul nefiert. Optional...

Ardei de post cu orez si ciuperci

In Mancaruri de post la 8 Aug 2016

Portii: la o cana mare cu orez ies cam 10 ardei umpluti. Dar depinde si de marimea ardeilor. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii! Mod de preparare: Se taie marunt cele 2 cepe, se da morcovul prin razatoare. Se caleste ceapa in putin ulei incins pentru aprox 5 minute, adaugam...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 8 Aug 2016

  Se pun 6 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se caramelizeaza si se roteste cratita astfel incat acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.  Se fierbe...

Cozonaci cu nuca

In Dulciuri la 5 Aug 2016

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, cele...

Fursecurile Anei

In Dulciuri la 4 Aug 2016

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga jumatate din cantitatea de zahar, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile batute in prealabil cu restul de zahar. Apoi se adauga uleiul, praful de...

Sarmalute in varza dulce

In Porc la 28 Iul 2016

Varza se desface in foi si se opareste in apa fiarta cu sare. Se spala orezul in mai multe ape. Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul, ceapa tocata marunt,  condimentele si 1 lingura de bulion. Adaugam o ceasca de apa si amestecam bine. Pe fiecare frunza de varza punem un pic...

Sarmale in foi de vita

In Mancaruri cu carne la 28 Iul 2016

Intr-un vas incapator se amesteca bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt, morcovul ras, oul, condimentele, verdeata tocata marunt si o lingura de bulion. Se spala bine orezul si se adauga in vas. Adaugam o ceasca de apa, pentru ca ea va omogeniza amestecul si-l va face moale. Cu cat e mai...

Platou taranesc

In Porc la 28 Iul 2016

Se preincalzeste cuptorul. Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia. Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar). Se presara condimente dupa gust. Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 28 Iul 2016

Se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert cu apa si putina sare, iar cand este aproape fiarta se adauga 1-2 morcovi taiati rondele si o ceapa taiata in patru. Cand a fiert, se da de pe foc si se bate fasolea la...

Figuri geometrice cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2016

Intr-un castron se amesteca bine ceapa tocata foarte marunt (sau data la blender) cu untul, branza rasa si putina sare. Se pun mirodeniile preferate pe farfurioare, apoi cu mainile uscate si curate se formeaza cuburi, sfere si orice forme mai doriti din branza, care se rostogolesc prin...

Scufite cu branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2016

Intr-un castron se amesteca bine crema de branza si smantana (eu am folosit branza pufoasa Delaco, insa puteti folosi ce doriti) cu ceapa tocata foarte marunt, dand frunzele deoparte. Se potriveste de sare, fiecare dupa gustul sau. Separat, frunzele de ceapa verde se toaca impreuna cu mararul...

Mancare cu marar

In Porc la 26 Iul 2016

Se rumeneste carnea taiata in bucatele in putin ulei incins, se acopera cu apa si cand scade apa, se completeaza. Se gateste astfel cam 30 de minute, pana cand carnea e bine facuta. Se adauga ceapa tocata marunt, apoi si mararul taiat marunt si frunzele de ceapa taiate grosier. Se acopera cu...

Supa cu galuste

In Supe la 26 Iul 2016

Se pun la fiert apa cu putina sare intr-o oala de 3 litri. Cand apa da in clocot, se adauga morcovul taiat rondele, ceapa si ardeiul, optional si 1 lingurita delikat. Se lasa sa fiarba si cand este aproape gata, se scot ardeiul si ceapa si se lasa in supa doar morcovul. Apoi se prepara...

Afisate 601 - 630 din 714 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]