O alta reteta de ciorba pentru perioada postului, pe care parintii mei o consuma cu placere :)
Se calesc legumele intr-o oala incapatoare, in putin ulei incins, astfel: mai intai, ceapa tocata solzisori, cu un varf de lingurita sare (intrucat zarzavatul pus la conservat contine deja sare).
Se adauga morcovul taiat in fasii groase, zarzavatul de casa (legume puse la conservat din toamna: morcovi, ardei, telina si orice alte legume preferati si le folositi de obicei), rosiile decojite si date prin razatoare, apoi cartofii taiati cubulete mari si loboda taiata marunt.
Se umple oala cu apa si se lasa la fiert. Cand este aproape gata, se poate acri cu un varf de lingurita cu sare de lamaie, apoi se mai lasa 2-3 minute. Se ia focul si se presara leustean si patrunjel proaspete si tocate marunt.
Ciorba este gata in aprox 45-50 de minute.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/ciorba-de-post-cu-loboda.html