Ciorba de post cu loboda

de Ancutsa in Ciorbe, 9 Aug 2016 | 2822 vizualizari

 

O alta reteta de ciorba pentru perioada postului, pe care parintii mei o consuma cu placere :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe uscate;
  • 1 morcov;
  • 2 rosii;
  • 2-3 linguri zarzavat pentru ciorba;
  • 2 cartofi;
  • 1 legatura loboda;
  • 1 varf de lingurita sare;
  • Optional: 1 varf de lingurita sare de lamaie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de post cu loboda:

Se calesc legumele intr-o oala incapatoare, in putin ulei incins, astfel: mai intai, ceapa tocata solzisori, cu un varf de lingurita sare (intrucat zarzavatul pus la conservat contine deja sare).

Se adauga morcovul taiat in fasii groase, zarzavatul de casa (legume puse la conservat din toamna: morcovi, ardei, telina si orice alte legume preferati si le folositi de obicei), rosiile decojite si date prin razatoare, apoi cartofii taiati cubulete mari si loboda taiata marunt. 

 

Se umple oala cu apa si se lasa la fiert. Cand este aproape gata, se poate acri cu un varf de lingurita cu sare de lamaie, apoi se mai lasa 2-3 minute. Se ia focul si se presara leustean si patrunjel proaspete si tocate marunt.

 

Ciorba este gata in aprox 45-50 de minute.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/ciorba-de-post-cu-loboda.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de post cu loboda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu fidea