Tort Lela

de Ancutsa in Torturi, 6 Sep 2016 | 3528 vizualizari

 

 
 Tort cu nuca, vanilie si frisca, imbracat in trandafiri si ornamente de ciocolata.
 
 

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua mici sau 5 mari;
  • 5 linguri zahar;
  • 2 linguri (pline) de faina;
  • 7 linguri nuca;
  • o lingurita si jumatate praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri (rase) zahar;
  • 250 ml lapte;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 6 linguri zahar;
  • Coaja de portocala la borcan;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida;
  • Ornamente ciocolata.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Lela:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o craticioara rotunda pe foaie de copt si se da la cuptor 30-35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.

 

Siropul:

Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan),  apoi se lasa la racit.

 

Se taie tortul in doua parti si se insiropeaza.

 

Crema de vanilie:

Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru decor.

 

Decorul:

Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare.

Se decoreaza tortul cu trandafiri din crema de vanilie pastrata mai devreme, ghidandu-va dupa pozele de mai jos. Pe lateral, se acopera tortul cu randuri de frisca.

Pe deasupra se decoreaza cu ornamente de ciocolata  si gargarite din zahar (eu le-am cumparat) sau orice mai doriti. Sper sa va placa!

 

Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.

 

 

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/tort-lela.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca