Prajitura Lilu

de Ancutsa in Prajituri, 23 Aug 2016 | 4849 vizualizari

 

Pandispan pufos cu lapte, nuca, stafide, rahat de trandafir si de fistic

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 250 g unt sau margarina;
  • 3+1 linguri de faina;
  • 10 linguri lapte;
  • un virf lingurita sare;
  • 1 lingura praf de copt (cu putina zeama de lamaie);
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 lingura de cacao;
  • Cateva patratele de ciocolata neagra;
  • rahat de trandafiri si de fistic (folositi orice arome va plac);
  • coaja de portocala la borcan;
  • stafide;
  • nuca macinata.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lilu:

Se preincalzeste cuptorul.

Se amesteca bine untul sau margarina cu zaharul.

Se separa ouale. Se bat intr-un vas curat albusurile si un praf de sare cu mixerul pana se fac spuma, se toarna peste margarina, se adauga zaharul vanilat si praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si galbenusurile unul cate unul, amestecand. Se adauga si laptele pe marginea vasului, amestecand continuu cu mixerul.

Compozitia se imparte in 2 vase:

1: in primul se toarna jumatate de compozitie, peste care se adauga 3 linguri de faina.

2: in celalalt vas se toarna a doua jumatate de compozitie, peste care se adauga 1 lingura de cacao, cateva patratele de ciocolata neagra topita si 1 lingura de faina.

 

Intr-o tava, pe foaie de copt, se asaza mai intai compozitia alba, apoi se presara rahat maruntit, stafide, coaja de portocala si se da la cuptor pana prinde crusta, dar cand miscam tava, se observa ca e inca lichida (adica aprox 10-12 minute), la foc mediu. Apoi se scoate tava, se toarna si partea cu cacao si se presara nuca macinata. Se da la cuptor acum inca 30 de minute.

Se serveste rece.

Nota: Daca va place aluatul mai consistent, adaugati mai multa faina, pentru ca depinde de la marca la marca. Insa, tineti cont ca o compozitie cu mai multa faina si mai groasa va deveni dupa coacere, un aluat mai inecacios si sfaramicios. Ideal e sa obtineti o compozitie lichida, atunci cand o preparati, pentru ca aceasta va deveni dupa coacere, un aluat pufos.

Timp total: aprox 50 min

Portii: 16 bucati, atat am obtinut la tava mea de 22x26cm

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/05/prajitura-lilu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lilu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

26.08.2016, 14:28

Daniela, multumesc frumos!

Ancutsa 1

26.08.2016, 14:28

Rahela, ma bucur ca ti-a placut!

Ancutsa 1

26.08.2016, 14:29

Rocsi, pentru tine, cu mult drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie