Am pregatit aceste fursecuri cu dulceata de caise si ciocolata, le puteti orna dupa gust si inspiratie. Sunt ideale la micul dejun alaturi de o cescuta de lapte :)
Se incalzeste laptele, se da de pe foc, se pune in el ciocolata neagra rupta in bucatele mici si se amesteca pana se topeste. Se obtine o glazura lichida. Se lasa la racit natural, apoi se da la frigider, unde se va intari ca o crema.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.
Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 2 lingurite de cacao.
Se toarna compozitia in tava cu lingurita, pastrand o oarecare distanta intre fursecuri pentru ca se vor intinde in tava. Se picura si din compozitia neagra, desenand modele cat mai dragute pentru copii, se decoreaza cu dulceata de caise si crema de ciocolata pregatita la inceput. Puteti folosi orice dulceata si arome va place.
Se da tava la cuptor, la foc mediu, 20 de minute. Eu am obtinut 2 tavi cu astfel de fursecuri.
Timp total: aprox 40min
Portii: 2 tavi :)
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/08/fursecuri-cu-ciocolata-si-dulceata-de.html