Pricomide cu migdale si dulceata de afine, cu nuca si dulceata de capsuni, cu migdale si cacao.
Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste bezeaua.
Se adauga praful de copt si, treptat, faina, amestecand cu o lingura.
Compozitia se imparte in mai multe castronele, in functie de cate arome dorim. Eu am vrut urmatoarele arome:
- pricomide cu nuca macinata (am pus intr-un castronel 5 linguri de nuca);
- in altul, nuca si dulceata de capsuni;
- migdale macinate cu dulceata de afine (veti observa ca se va colora in mov spre indigo);
- migdale macinate si cacao.
Va puteti juca aici dupa gust si inspiratie. E o activitate placuta de impartasit cu cei mici :)
Se pune compozitia in sprit (fara mot, daca aveti nuca mai mare) si se formeaza pricomide intr-o tava incapatoare (cu foaie de copt). Se da tava la cuptor, la foc mediu, pana devin aurii pe margini sau aprox 10 de minute. Verificati-le din cand in cand pentru ca se pot arde usor.
Eu am obtinut 2 tavi.
Se servesc reci, se pot uni doua cate doua, lipindu-le cu dulceata sau crema de ciocolata.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/pricomide-asortate.html
1
Daca nu doriti sa folositi coloranti, ci arome naturale, cum am preferat si eu, trebuie sa tineti cont ca dulceata de afine tinde sa dea o nuanta de indigo pricomidelor, dar nu va faceti griji, pentru ca acest lucru nu le influenteaza gustul.