Blatul:
Se separa cele 8 oua: folosim toate albusurile la pandispan, apoi dintre galbenusuri folosim doar 5 la pandispan, iar celelalte 3 galbenusuri la crema.
Asadar, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bat in...
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru presarata cu faina...
Mai intai pregatim aluatul:
Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora...
Pentru a pregati taiteii se amesteca intr-un castron oul cu putina faina, apoi adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat bun de intins. Se presara faina pe masa si se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se lasa la odihnit o jumatate de ora, apoi se taie in fasii....
Se prajeste carnea in putin ulei incins, se condimenteaza cu sare si piper, se prajeste pana se rumeneste un pic. Se adauga apa si se inabusa. Cand scade apa, se completeaza la nevoie. Se fierbe astfel, pana se gateste bine carnea, procedeul dureaza aprox 30 de minute.
Cand este gata carnea,...
Se amesteca laptele caldut cu drojdia si zaharul. Intr-un alt vas, mai mare, se amesteca faina cu 125 g de unt cu degetele, pana se face faramicios. Acum se adauga sarea, drojdia cu laptele si zaharul amestecate mai devreme, apoi un ou, smantana si cascavalul. Se amesteca si se framanta bine...
Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert. Apoi se bat ca la piure.
Separat, intr-un castron incapator, se amesteca drojdia faramitata cu un varf de lingurita de zahar, se toarna apa calda treptat, apoi un pic de faina, sare, se adauga si cartofii si incepem sa turnam faina treptat,...
Se preincalzeste cuptorul.
Se prajesc cateva alune de padure intr-o craticioara, cu putina sare. Se rumenesc bine, se lasa la racit, se curata si se macina la rasnita de cafea.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in...
Se fierb pastele al dente in apa cu putina sare si o lingura de ulei (sa nu se lipeasca).
Se preincalzeste cuptorul. Intre timp, se rad cascavalul, branza si se taie in felii subtiri sunca de porc.
Se pregateste intr-un castron sosul: se bat ouale, se adauga sare, smantana si laptele si se...
Se curata cartofii si se taie cuburi mari, se pun la fiert cu apa si sare.
Se fierb si ouale, se curata si se taie cubulete.
Se amesteca intr-un vas incapator cartofii cu ouale si smantana, se potriveste de sare.
Este o mancare usoara, sanatoasa, dar si satioasa.
Pofta Buna!...
Se bat feliile de pulpa de porc cu ciocanelul de snitele, se tavalesc prin ouale batute bine, apoi prin pesmetul amestecat cu faina si se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc.
Se servesc alaturi de salata de legume.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta...
Rulourile:
Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei.
Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.
Se preincalzeste cuptorul.
Se intinde...
Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.
A doua zi, se pun in vasul de la aparatul slow cooker Crock-Pot urmatoarele: fasolea, legumele taiate marunt, costitele deasupra, condimente, bulionul, rosiile si se acopera cu apa de 2 degete peste nivelul...
Blatul:
Se freaca margarina sau untul cu zaharul, se adauga, rand pe rand, galbenusurile si, treptat, laptele, faina putin cate putin, cacaoa, praful de copt amestecand bine.
Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 35 de minute, la foc mediu. Cand...
Se sparg alunele, se prajesc intr-o craticioara fara ulei, doar cu putina sare, pana se rumenesc foarte bine. Se lasa un pic la racit, de decojesc, se faramiteaza prin rasnita de cafea pana se obtine o pudra. Eu, de obicei, nu folosesc multe alune, ci aprox 2 maini, pentru ca au o aroma destul de...
Se decojesc cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare pentru aprox. 25-30 de minute.
Dupa ce cartofii sunt aproape fierti, se incalzeste cuptorul.
Se amesteca branza rasa cu un ou crud batut bine si smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de...
Se amesteca bine carnea cu morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata tocate marunt, orezul spalat bine, adaugam apoi si ouale ca sa legam compozitia. La 500 g de carne se pune o jumatate de lingurita cu sare.
Umplem ardeii cu aceasta compozitie si le facem capacele din rosii. Pentru un...
Intr-un castronel se bat 2 oua, se rade putina branza, se adauga smantana si putina sare si se amesteca.
Se taie o bagheta in 4, apoi fiecare parte se taie pe jumatate. Am pregatit 8 bruschete. Pe fiecare se pune din amestecul de branza, se orneaza cu masline, cate o felie de rosie si una de...
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, putina coaja de lamaie, praful de copt si faina amestecand bine....
Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.
Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina...
Se preincalzeste cuptorul.
Pentru aluat: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat doar 4 din cele 6 galbenusuri. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu...
Se preincalzeste cuptorul.
Se bat cu mixerul albusurile impreuna cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta. Separat, se freaca margarina cu zaharul, se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca. Apoi se incorporeaza si spuma de albusuri si se amesteca toate. Se adauga si vinul,...
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Aluatul se intinde in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se decupeaza...
Se preincalzeste cuptorul.
Se unge fiecare foaie cu putin ulei, se pliaza in doua si se asaza in tava, pe foaie de copt, 4 foi, ca baza.
Se adauga crema de branza preparata din: branza, un praf de sare, un ou, zaharul, zaharul vanilat. Se presara din loc in loc coaja de portocala...
Se preincalzeste cuptorul.
Se lasa aluatul de foietaj sa se incalzeasca la temperatura camerei. Se taie in 2 parti.
Pentru crema de branza: se bat spuma cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se bate in continuare cu mixerul pana...
Rulourile:
Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei.
Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.
Se preincalzeste cuptorul.
Se...
Mai intai pregatim aluatul:
Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora la...
Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit.
Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper.
Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu...
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul toate albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat cele galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina amestecand bine. Compozitia se asaza intr-o cratita...
Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina pana obtinem o coca buna de intins. Aluatul meu a iesit moale, dar asta a facut ca saleurile sa fie gustoase si sa nu se usuce. Daca le vreti mai tari,...
Tort aniversar cu alune de padure si ciocolata
Blatul: Se separa cele 8 oua: folosim toate albusurile la pandispan, apoi dintre galbenusuri folosim doar 5 la pandispan, iar celelalte 3 galbenusuri la crema. Asadar, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bat in...
Cornulete cu gem
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute. Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru presarata cu faina...
Placinta cu carne, ciuperci si aluat de casa
Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora...
Supa de taitei
Pentru a pregati taiteii se amesteca intr-un castron oul cu putina faina, apoi adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat bun de intins. Se presara faina pe masa si se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se lasa la odihnit o jumatate de ora, apoi se taie in fasii....
Mancare cu varza si carne
Se prajeste carnea in putin ulei incins, se condimenteaza cu sare si piper, se prajeste pana se rumeneste un pic. Se adauga apa si se inabusa. Cand scade apa, se completeaza la nevoie. Se fierbe astfel, pana se gateste bine carnea, procedeul dureaza aprox 30 de minute. Cand este gata carnea,...
Pogacele
Se amesteca laptele caldut cu drojdia si zaharul. Intr-un alt vas, mai mare, se amesteca faina cu 125 g de unt cu degetele, pana se face faramicios. Acum se adauga sarea, drojdia cu laptele si zaharul amestecate mai devreme, apoi un ou, smantana si cascavalul. Se amesteca si se framanta bine...
Paine cu cartofi
Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert. Apoi se bat ca la piure. Separat, intr-un castron incapator, se amesteca drojdia faramitata cu un varf de lingurita de zahar, se toarna apa calda treptat, apoi un pic de faina, sare, se adauga si cartofii si incepem sa turnam faina treptat,...
Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide
Se preincalzeste cuptorul. Se prajesc cateva alune de padure intr-o craticioara, cu putina sare. Se rumenesc bine, se lasa la racit, se curata si se macina la rasnita de cafea. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in...
Paste carbonara
Se fierb pastele al dente in apa cu putina sare si o lingura de ulei (sa nu se lipeasca). Se preincalzeste cuptorul. Intre timp, se rad cascavalul, branza si se taie in felii subtiri sunca de porc. Se pregateste intr-un castron sosul: se bat ouale, se adauga sare, smantana si laptele si se...
Salata de cartofi cu oua si smantana
Se curata cartofii si se taie cuburi mari, se pun la fiert cu apa si sare. Se fierb si ouale, se curata si se taie cubulete. Se amesteca intr-un vas incapator cartofii cu ouale si smantana, se potriveste de sare. Este o mancare usoara, sanatoasa, dar si satioasa. Pofta Buna!...
Snitele
Se bat feliile de pulpa de porc cu ciocanelul de snitele, se tavalesc prin ouale batute bine, apoi prin pesmetul amestecat cu faina si se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc. Se servesc alaturi de salata de legume. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta...
Rulouri cu crema de alune de padure
Rulourile: Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei. Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt. Se preincalzeste cuptorul. Se intinde...
Ciorba de fasole cu os afumat la slow cooker Crock-Pot
Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pun in vasul de la aparatul slow cooker Crock-Pot urmatoarele: fasolea, legumele taiate marunt, costitele deasupra, condimente, bulionul, rosiile si se acopera cu apa de 2 degete peste nivelul...
Prajiturile Bunicilor
Blatul: Se freaca margarina sau untul cu zaharul, se adauga, rand pe rand, galbenusurile si, treptat, laptele, faina putin cate putin, cacaoa, praful de copt amestecand bine. Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 35 de minute, la foc mediu. Cand...
Bomboane de ciocolata asortate
Se sparg alunele, se prajesc intr-o craticioara fara ulei, doar cu putina sare, pana se rumenesc foarte bine. Se lasa un pic la racit, de decojesc, se faramiteaza prin rasnita de cafea pana se obtine o pudra. Eu, de obicei, nu folosesc multe alune, ci aprox 2 maini, pentru ca au o aroma destul de...
Budinca de cartofi cu oua, sunca si masline
Se decojesc cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare pentru aprox. 25-30 de minute. Dupa ce cartofii sunt aproape fierti, se incalzeste cuptorul. Se amesteca branza rasa cu un ou crud batut bine si smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de...
Ardei umpluti cu carne
Se amesteca bine carnea cu morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata tocate marunt, orezul spalat bine, adaugam apoi si ouale ca sa legam compozitia. La 500 g de carne se pune o jumatate de lingurita cu sare. Umplem ardeii cu aceasta compozitie si le facem capacele din rosii. Pentru un...
Bruschete de toamna
Intr-un castronel se bat 2 oua, se rade putina branza, se adauga smantana si putina sare si se amesteca. Se taie o bagheta in 4, apoi fiecare parte se taie pe jumatate. Am pregatit 8 bruschete. Pe fiecare se pune din amestecul de branza, se orneaza cu masline, cate o felie de rosie si una de...
Tort Eufrosina
Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, putina coaja de lamaie, praful de copt si faina amestecand bine....
Cozonac cu cacao, stafide si rahat
Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina...
Margarete
Se preincalzeste cuptorul. Pentru aluat: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat doar 4 din cele 6 galbenusuri. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu...
Briose cu branza si struguri
Se preincalzeste cuptorul. Se bat cu mixerul albusurile impreuna cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta. Separat, se freaca margarina cu zaharul, se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca. Apoi se incorporeaza si spuma de albusuri si se amesteca toate. Se adauga si vinul,...
Tarte cu branza si Tarte cu dulceata
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Aluatul se intinde in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se decupeaza...
Placinta cu branza, insiropata
Se preincalzeste cuptorul. Se unge fiecare foaie cu putin ulei, se pliaza in doua si se asaza in tava, pe foaie de copt, 4 foi, ca baza. Se adauga crema de branza preparata din: branza, un praf de sare, un ou, zaharul, zaharul vanilat. Se presara din loc in loc coaja de portocala...
Placinta cu branza
Se preincalzeste cuptorul. Se lasa aluatul de foietaj sa se incalzeasca la temperatura camerei. Se taie in 2 parti. Pentru crema de branza: se bat spuma cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se bate in continuare cu mixerul pana...
Rulouri cu vanilie si ciocolata
Rulourile: Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei. Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt. Se preincalzeste cuptorul. Se...
Placinta cu carne si aluat de casa
Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora la...
Salata de boeuf
Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper. Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu...
Tort Anca
Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul toate albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat cele galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina amestecand bine. Compozitia se asaza intr-o cratita...
Saleuri de casa cu susan, oregano si cimbru
Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina pana obtinem o coca buna de intins. Aluatul meu a iesit moale, dar asta a facut ca saleurile sa fie gustoase si sa nu se usuce. Daca le vreti mai tari,...