Ciorba de fasole

de Ancutsa in Ciorbe, 9 Aug 2016 | 3100 vizualizari

 

Imi place sa servesc ciorba de fasole alaturi de crutoane sau paine prajita.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 1 ceapa + 2 cepe pentru calit;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • Sare dupa gust;
  • 4 linguri de rosii cubulete la cutie;
  • O lingurita de bulion;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.

A doua zi, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa.

Cand este aproape fiarta, se adauga o ceapa, ardeiul, morcovul si rosiile toate taiate marunt si sare dupa gust.

Cand este totul fiert, se calesc separat cele 2 cepe, iar cand devin aurii se pune peste ele o lingurita de bulion dizolvat in putina apa, apoi se toarna inapoi in ciorba si se mai lasa la fiert sa dea cateva clocote. Se mai lasa cam 5 minute, apoi se ia de pe foc.

Se serveste cu paine prajita.

 

Tmp de preparare: aprox 2 ore, dar depinde de cat de repede fierbe fasolea.

Portii: 10

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/08/ciorba-de-fasole-3.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

10.08.2016, 08:48

e in program sa fac si eu azi!

Rocsi 1

10.08.2016, 21:06

Ciorba de fasole, este preferata mea!

Ancutsa 1

27.09.2016, 12:01

Daniela, multumesc pentru vizita!

Rocsi, daaa, si mie imi place tare mult!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu costita afumata in paine de casa