Imi place sa servesc ciorba de fasole alaturi de crutoane sau paine prajita.
Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.
A doua zi, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa.
Cand este aproape fiarta, se adauga o ceapa, ardeiul, morcovul si rosiile toate taiate marunt si sare dupa gust.
Cand este totul fiert, se calesc separat cele 2 cepe, iar cand devin aurii se pune peste ele o lingurita de bulion dizolvat in putina apa, apoi se toarna inapoi in ciorba si se mai lasa la fiert sa dea cateva clocote. Se mai lasa cam 5 minute, apoi se ia de pe foc.
Se serveste cu paine prajita.
Tmp de preparare: aprox 2 ore, dar depinde de cat de repede fierbe fasolea.
Portii: 10
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/08/ciorba-de-fasole-3.html