Varza se desface in foi si se opareste in apa fiarta cu sare.
Se spala orezul in mai multe ape.
Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul, ceapa tocata marunt, condimentele si 1 lingura de bulion. Adaugam o ceasca de apa si amestecam bine.
Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.
Frunzele de varza ramase se toaca marunt.
Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, pe deasupra mai punem un strat de varza tocata si lasam un loc in mijloc in care vom pune o lingura de bulion. Acoperim cu apa.
Cantitate obtinuta: aprox 36 de sarmalute.
Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.
Se servesc cu mamaliga calda.
Timp total: aprox 4 ore
Portii: 9
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/08/sarmalute-in-varza-dulce.html