Sarmalute in varza dulce

de Ancutsa in Porc, 28 Iul 2016 | 2838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne tocata;
  • 1 pahar cu orez;
  • 1 ceasca cu apa;
  • 2 cepe mici;
  • 1+ 1/2 varza alba;
  • bulion;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in varza dulce:

Varza se desface in foi si se opareste in apa fiarta cu sare.

Se spala orezul in mai multe ape.

Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul, ceapa tocata marunt,  condimentele si 1 lingura de bulion. Adaugam o ceasca de apa si amestecam bine.

Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.

Frunzele de varza ramase se toaca marunt.

Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, pe deasupra mai punem un strat de varza tocata si lasam un loc in mijloc in care vom pune o lingura de bulion. Acoperim cu apa.

Cantitate obtinuta: aprox 36 de sarmalute.

Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.

Se servesc cu mamaliga calda.

 

Timp total: aprox 4 ore

Portii: 9

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/08/sarmalute-in-varza-dulce.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Panacris 1

29.07.2016, 18:17

Ancutsa 1

01.08.2016, 07:46

Va multumesc frumos!

Rahela Velicu 1

04.08.2016, 11:25

hmm, ce pranz bun!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Barcute de dovlecei umpluti