Pentru o masa de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si condimentate, invelite in felii de branza de burduf si date la cuptor. Termenul de platou taranesc poate avea sens larg, caci fiecare il pregateste dupa gust si posibilitati. Asa ca pana la urma, fiecare foloseste ingredientele preferate. Eu am vrut ceva simplu si satios pentru o masa in familie :)
Se preincalzeste cuptorul.
Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia.
Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar).
Se presara condimente dupa gust.
Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de branza de burduf.
Se adauga 1 pahar cu bere si apoi apa cam 2-3 pahare.
Se dau la cuptor la foc mediu, cam 40 de minute sau pana se rumenesc.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/platou-taranesc.html