Platou taranesc

de Ancutsa in Porc, 28 Iul 2016 | 3974 vizualizari

 

Pentru o masa de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si condimentate, invelite in felii de branza de burduf si date la cuptor. Termenul de platou taranesc poate avea sens larg, caci fiecare il pregateste dupa gust si posibilitati. Asa ca pana la urma, fiecare foloseste ingredientele preferate. Eu am vrut ceva simplu si satios pentru o masa in familie :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g costita afumata sau orice sunca taraneasca;
  • 2 pahare cu bere (unul in tava si celalalt pentru asistentul bucatarului :) ;
  • 2-3 pahare de apa;
  • 1 pahare cu ulei;
  • 4 cartofi;
  • 1 morcov;
  • 1 rosie;
  • 1 ceapa;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, oregano, boia de ardei dulce, rozmarin, coriandru;
  • Cateva felii de branza de burduf.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou taranesc:

Se preincalzeste cuptorul.

Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia.

Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar).

Se presara condimente dupa gust.

Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de branza de burduf.

Se adauga 1 pahar cu bere si apoi apa cam 2-3 pahare.

Se dau la cuptor la foc mediu, cam 40 de minute sau pana se rumenesc.

 

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/platou-taranesc.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou taranesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

elucubratiiculinare 1

01.08.2016, 13:08

Rahela Velicu 1

04.08.2016, 11:26

bun

Ancutsa 1

27.08.2016, 21:03

Multumesc mult pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou taranesc