Platou taranesc

de Ancutsa in Porc, 28 Iul 2016 | 3157 vizualizari

 

Pentru o masa de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si condimentate, invelite in felii de branza de burduf si date la cuptor. Termenul de platou taranesc poate avea sens larg, caci fiecare il pregateste dupa gust si posibilitati. Asa ca pana la urma, fiecare foloseste ingredientele preferate. Eu am vrut ceva simplu si satios pentru o masa in familie :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g costita afumata sau orice sunca taraneasca;
  • 2 pahare cu bere (unul in tava si celalalt pentru asistentul bucatarului :) ;
  • 2-3 pahare de apa;
  • 1 pahare cu ulei;
  • 4 cartofi;
  • 1 morcov;
  • 1 rosie;
  • 1 ceapa;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, oregano, boia de ardei dulce, rozmarin, coriandru;
  • Cateva felii de branza de burduf.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou taranesc:

Se preincalzeste cuptorul.

Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia.

Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar).

Se presara condimente dupa gust.

Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de branza de burduf.

Se adauga 1 pahar cu bere si apoi apa cam 2-3 pahare.

Se dau la cuptor la foc mediu, cam 40 de minute sau pana se rumenesc.

 

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/platou-taranesc.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou taranesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou taranesc