Eu am avut carne congelata si pentru ca am uitat sa o dezghet, am pus-o la fiert impreuna cu vinul rosu in oala sub presiune pt 20 de minute. Dupa 20 de minute, am taiat carnea in felii de grosimea unui deget, apoi am adaugat ceapa taiata grosier, cateii de usturoi si pasta de ardei. Am inchis...
Pieptul de curcan l-am prajit fara ulei in tigaie.
Dovlecelul curatat de coaja l-am taiat in felii lungi. Am prajit in putin ulei de masline feliile de dovlecel si felii de rosii.
Pe o farfurie am asezat 2 felii de dovlecel,una in continuarea celeilalte. Am pus la mijlocul feliei de...
Pe jumatatea de pui am pus bucatele de unt si am presarat mixul lamaie si piper si putin cimbru. Am acoperit tava cu pui cu hartie de copt si am introdus in cuptor la 200 grade Celsius. Dupa 30-35 de minute puiul avea o culoare usor aurie.
Varza am taiat-o fideluta si am amestecat-o cu ceapa,...
Carnea am taiat-o bucatele pe care le-am rumenit in 1 lingura ulei de masline. Cand bucatelele de carne s-au rumenit putin pe toate partile, am adaugat ceapa verde taiata marunt si rosiile cherry intregi. Imediat am adaugat vinul si condimentele si am lasat sa fiarba la foc mic. Cand vinul a...
File-ul de curcan l-am taiat cubulete mici pe care le-am prajit in foarte putin ulei de masline. Cand carnea s-a rumenit pe toate partile, am adaugat mazarea, porumbul, ceapa si morcovii tocati marunt si le-am lasat 1-2 minute sa se caleasca impreuna. Am adaugat apoi supa, laptele si...
Pieptul de curcan l-am taiat fasii lungi, am obtinut astfel 8 betisoare. Am amesteat uleiul de malsine cu otet balsamic, piper alb macinat, busuioc si chiv es maruntit, putina sare si am trecut betisoarele prin acest mix de condimente. Am ales sa prajesc separat betisoarele de pui, cate 4...
Pulpele de pui le-am asezat in tava, apoi cu grija am desfacut pielita de carne fara a o inlatura complet. Am asezat bucatele de sonc pe carne, apoi am acoperit cu pielita. Am intors pulpele pe partea cealalta si am procedat la fel. Am presarat putin ulei de masline, sare, boia, chimen si...
Am inlaturat pulpele si aripioarele puiului, apoi am taiat pieptul de pui pe linia mediana. Am dezosat puiul cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Am asezat intr-o tava pieptul de pui.
Am pus frunzele de spanac, morcovii si radacina de praz.
Am rulat carnea de pui pentru a inveli legumele,...
Condimentele le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei de masline. Cu ajutorul unei pensule am distribuit uniform amestecul de condimente pe bucata de carne. Am copt 10 minute la 250 grade Celsius. Dupa 10 minute am adaugat vinul, am acoperit tava cu un capac si am redus temperatura...
Pentru clatite am pus laptele intr-un castron, am adaugat oualele si am amestecat foarte bine cu un tel. Treptat am adaugat faina si am amestecat foarte bine pentru a obtine o compozitie omogena. La sfarsit am adaugat 1 lingura de ulei si am omogenizat din nou compozitia. Am prajit clatitele...
Uleiul de masline, sosul de soia, otetul si condimentele le-am amestecat si am obtinut un sos. Pieptul l-am taiat cubulete si le-am amestecat cu sosul rezultat. Am lasat pieptul de pui la frigider 30 de minute. Am taiat ananasul si ardeiul rosu cubulete, ciupercile Portobello le-am feliat,...
File-ul de pui l-am portionat astfel incat am obtinut 4 baghete lungi si subtiri. Am condimentat puiul cu piper alb macinat si putina sare. 2 felii de speck le-am asezat una in continuarea celeilalte (pe lungime). Fiecare dintre baghete am in in v elit-o in 2 felii de speck. Am asezat baghetele...
File-urile de pui le-am batut cu ciocanul pentru snitele. Am presarat putina sare si piper alb pe fiecare file de pui. Am prajit in foarte putin ulei pieptul de pui, apoi l-am scos pe o farfurie. Intr-o tigaie am topit un cubulet de unt, apoi am adaugat sucul de la 1 portocala proaspat stoarsa...
Pieptul de curcan l-am taiat fasiute subtiri. Din 2 linguri ulei de masline, 2 linguri sos de soia, 1 lingura otet de vin si o lingurita de amidon am preparat o marinata in care am pus fasiutele de carne de curcan si am lasat la rece 30 de minute. Am prajit carnea in ulei de masline si am adaugat...
Pentru rulada am batut carnea cu ciocanul pentru snitele. Am sarat si piperat carnea, am adaugat morcovul taiat bucati, boabele de mazare si porumb. Am rulat carnea, am infasurat-o in pielita pe care o dadusem la o parte la inceput. Am infasurat cu sfoara si am asezat intr-o tava ceramica pe...
Sucul proaspat stors de la jumatate de lamaie l-am amestecat cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita condimente 5 arome. Ceafa de porc feliata am acoperit-o cu amestecul de condimente si am lasat la rece aproximativ 3 ore. Dupa 3 ore am asezat bucatile de carne intr-o tava si le-am introdus in...
Am amestecat condimentele si le-am presarat peste cotletele de porc. Intentionam sa fac cotletele la cuptor, dar in criza de timp am decis sa le prajesc in foarte putin ulei de masline. Am rumenit pe am parti carnea, apoi am asezat-o pe farfurii.
Cepele le-am curatat si le-am taiat destul de...
Am pregatit marinata amestecand ingredientele enumerate si am turnat deasupra pulpei de caprioara. Am lasat la figider pana a doua zi. Am curatat carnea de caprioara de bobite si am infasurat-o cu sfoara. Aam asezat carnea intr-un vas de Jena si am lasat-o aproximativ 10 minute in cuptor la...
Pieptul de curcan l-am uns cu putin ulei de masline. Piperul, boiaua, ierburile de Provance si sarea le-am amestecat cu coriandrul zdrobit. Am frecat pieptul de curcan cu amestecul de condimente, apoi l-am pus intr-o tava de jena cu capac si l-am introdus in cuptor la 250 de grade Celsius. Dupa...
Faina am amestecat-o cu praf de copt, apoi am adaugat untul taiat cubulete, lapte, smantana si oul si am framantat pana cand am obtinut o coca nelipicioasa, elastica. Aam lasat la rece coca pana cand am pregatit umplutura.
1 lingura de ulei si 1 lingura de unt le-am pus sa se...
Am desfacut cu grija pielita ce acoperea pulpa de curcan, fara a o desprinde complet. Sub pielita am introdus bucatele de unt amestecat cu piper alb si patrunjel verde taiat marunt. Aam asezat pulpa de curcan intr-o tava ceramica, am adaugat sampanie si am acoperit carnea cu hartie de copt...
Pieptul de pui l-am pus intr-o tava ceramica cu o cana de apa si l-am introdus in cuptor la 250 de grade Celsius. Cand a inceput sa se rumeneasca am intors carnea, de o parte si alta am pus stafidele, am presarat condimentele si am acoperit cu felii de mere. Am pus un capac peste tava si am...
Varza murata am taiat-o fideluta si am calit-o in putin ulei. Dupa aproximativ 5 minute am turnat peste varza 300 ml de bere si am lasat sa fiarba. Dupa aproximativ 20 de minute am adaugat seminte de chimen, boia si piper, am acoperit cu un capac cratita si am lasat sa fiarba in continuare. Cand...
Pulpele de pui le-am fiert pentru inceput (aprox 20 de minute) si am obtinut o supa delicioasa. Dupa ce am scos carnea din supa, am asezat-o intr-o tava ceramica, am presarat condimentele peste pulpele de pui, am adaugat merele curatate taiate cuburi si am introdus tava in cuptorul...
Pieptul de pui l-am asezat intr-o tava ceramica, am asezat feliutele de slanina din loc in loc, am presarat condimentele si fructele taiate felii mari. Am adaugat putina apa si am acoperit totul cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius.
Pentru galuste am...
Carnea de pui am asezat-o pe hartie de copt, am presarat condimentele si am invelit-o foarte bine. Am asezat-o in tava am adaugat 1 cana de apa si am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius. Am verificat din timp in timp si am mai adaugat putina apa. Cand a fost facuta carnea am desfacut...
Carnea am impanat-o cu bucatele de usturoi, am asezat-o in tava, am pus bucati mari de ceapa alaturi, am presarat putin piper si rozmarin maruntit. Am dat-o la cuptor la 170 grade Celsius pentru aproximativ 1 1/2 ore, acoperita cu un capac. Cartofii i-am taiat in sferturi si am adaugat peste...
Pentru rulourile de curcan am portionat carnea in 2 bucati aproximativ egale, apoi am batut-o cu ciocanul special cat de subtire a fost posibil. Ciupercile le-am spalat bine, le-am tocat marunt si le-am calit impreuna cu ceapa taiata solzisori. Cand au fost facute ciupercile, le-am pus in...
Carnea de curcan am batut-o cu ciocanul, apoi am uns-o cu 3/4 din albusul batut spuma. Am presarat ierburile maruntite, sare si cascavalul ras. Am asezat carnatii si am rulat carnea. Pentru siguranta am legat cu sfoara de jur imprejur si am asezat rulada in tava. Am glazurat rulada cu...
Prazul se curata si se taie rondele care se pun la dunstuit in putin ulei. Carnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu maslinele peste praz. Cand este necesar se mai adauga putina apa. Cu putin timp inainte de a lua de pe foc adaugam rosiile cherry taiate in jumatate si mai lasam...
Tocanita de porc cu sos de ardei si paste
Eu am avut carne congelata si pentru ca am uitat sa o dezghet, am pus-o la fiert impreuna cu vinul rosu in oala sub presiune pt 20 de minute. Dupa 20 de minute, am taiat carnea in felii de grosimea unui deget, apoi am adaugat ceapa taiata grosier, cateii de usturoi si pasta de ardei. Am inchis...
File de curcan cu dovlecel si rosie
Pieptul de curcan l-am prajit fara ulei in tigaie. Dovlecelul curatat de coaja l-am taiat in felii lungi. Am prajit in putin ulei de masline feliile de dovlecel si felii de rosii. Pe o farfurie am asezat 2 felii de dovlecel,una in continuarea celeilalte. Am pus la mijlocul feliei de...
Pui cu varza la cuptor
Pe jumatatea de pui am pus bucatele de unt si am presarat mixul lamaie si piper si putin cimbru. Am acoperit tava cu pui cu hartie de copt si am introdus in cuptor la 200 grade Celsius. Dupa 30-35 de minute puiul avea o culoare usor aurie. Varza am taiat-o fideluta si am amestecat-o cu ceapa,...
Tocanita cu vin
Carnea am taiat-o bucatele pe care le-am rumenit in 1 lingura ulei de masline. Cand bucatelele de carne s-au rumenit putin pe toate partile, am adaugat ceapa verde taiata marunt si rosiile cherry intregi. Imediat am adaugat vinul si condimentele si am lasat sa fiarba la foc mic. Cand vinul a...
Placinta cu file de curcan si legume
File-ul de curcan l-am taiat cubulete mici pe care le-am prajit in foarte putin ulei de masline. Cand carnea s-a rumenit pe toate partile, am adaugat mazarea, porumbul, ceapa si morcovii tocati marunt si le-am lasat 1-2 minute sa se caleasca impreuna. Am adaugat apoi supa, laptele si...
Betisoare de curcan cu cartofi copti si sos de patrunjel
Pieptul de curcan l-am taiat fasii lungi, am obtinut astfel 8 betisoare. Am amesteat uleiul de malsine cu otet balsamic, piper alb macinat, busuioc si chiv es maruntit, putina sare si am trecut betisoarele prin acest mix de condimente. Am ales sa prajesc separat betisoarele de pui, cate 4...
Pulpe de pui cu spanac
Pulpele de pui le-am asezat in tava, apoi cu grija am desfacut pielita de carne fara a o inlatura complet. Am asezat bucatele de sonc pe carne, apoi am acoperit cu pielita. Am intors pulpele pe partea cealalta si am procedat la fel. Am presarat putin ulei de masline, sare, boia, chimen si...
Piept de pui rulat cu legume
Am inlaturat pulpele si aripioarele puiului, apoi am taiat pieptul de pui pe linia mediana. Am dezosat puiul cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Am asezat intr-o tava pieptul de pui. Am pus frunzele de spanac, morcovii si radacina de praz. Am rulat carnea de pui pentru a inveli legumele,...
Cotlet la cuptor
Condimentele le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei de masline. Cu ajutorul unei pensule am distribuit uniform amestecul de condimente pe bucata de carne. Am copt 10 minute la 250 grade Celsius. Dupa 10 minute am adaugat vinul, am acoperit tava cu un capac si am redus temperatura...
Clatite brasovene
Pentru clatite am pus laptele intr-un castron, am adaugat oualele si am amestecat foarte bine cu un tel. Treptat am adaugat faina si am amestecat foarte bine pentru a obtine o compozitie omogena. La sfarsit am adaugat 1 lingura de ulei si am omogenizat din nou compozitia. Am prajit clatitele...
Pui cu legume si ananas
Uleiul de masline, sosul de soia, otetul si condimentele le-am amestecat si am obtinut un sos. Pieptul l-am taiat cubulete si le-am amestecat cu sosul rezultat. Am lasat pieptul de pui la frigider 30 de minute. Am taiat ananasul si ardeiul rosu cubulete, ciupercile Portobello le-am feliat,...
Betisoare de pui cu sunca, sufle de sfecla rosie si sos de rucola
File-ul de pui l-am portionat astfel incat am obtinut 4 baghete lungi si subtiri. Am condimentat puiul cu piper alb macinat si putina sare. 2 felii de speck le-am asezat una in continuarea celeilalte (pe lungime). Fiecare dintre baghete am in in v elit-o in 2 felii de speck. Am asezat baghetele...
File de pui cu sos de portocale si mazare
File-urile de pui le-am batut cu ciocanul pentru snitele. Am presarat putina sare si piper alb pe fiecare file de pui. Am prajit in foarte putin ulei pieptul de pui, apoi l-am scos pe o farfurie. Intr-o tigaie am topit un cubulet de unt, apoi am adaugat sucul de la 1 portocala proaspat stoarsa...
Curcan cu legume
Pieptul de curcan l-am taiat fasiute subtiri. Din 2 linguri ulei de masline, 2 linguri sos de soia, 1 lingura otet de vin si o lingurita de amidon am preparat o marinata in care am pus fasiutele de carne de curcan si am lasat la rece 30 de minute. Am prajit carnea in ulei de masline si am adaugat...
Rulada de curcan si ciuperci Portobello
Pentru rulada am batut carnea cu ciocanul pentru snitele. Am sarat si piperat carnea, am adaugat morcovul taiat bucati, boabele de mazare si porumb. Am rulat carnea, am infasurat-o in pielita pe care o dadusem la o parte la inceput. Am infasurat cu sfoara si am asezat intr-o tava ceramica pe...
Friptura cu sos de cirese si piure cu telina
Sucul proaspat stors de la jumatate de lamaie l-am amestecat cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita condimente 5 arome. Ceafa de porc feliata am acoperit-o cu amestecul de condimente si am lasat la rece aproximativ 3 ore. Dupa 3 ore am asezat bucatile de carne intr-o tava si le-am introdus in...
Cotlet cu ceapa caramelizata si cartofi copti
Am amestecat condimentele si le-am presarat peste cotletele de porc. Intentionam sa fac cotletele la cuptor, dar in criza de timp am decis sa le prajesc in foarte putin ulei de masline. Am rumenit pe am parti carnea, apoi am asezat-o pe farfurii. Cepele le-am curatat si le-am taiat destul de...
Friptura de caprioara cu sos de fructe de padure, morcovi caramelizati si fenicul
Am pregatit marinata amestecand ingredientele enumerate si am turnat deasupra pulpei de caprioara. Am lasat la figider pana a doua zi. Am curatat carnea de caprioara de bobite si am infasurat-o cu sfoara. Aam asezat carnea intr-un vas de Jena si am lasat-o aproximativ 10 minute in cuptor la...
Piept de curcan cu sos de rodii
Pieptul de curcan l-am uns cu putin ulei de masline. Piperul, boiaua, ierburile de Provance si sarea le-am amestecat cu coriandrul zdrobit. Am frecat pieptul de curcan cu amestecul de condimente, apoi l-am pus intr-o tava de jena cu capac si l-am introdus in cuptor la 250 de grade Celsius. Dupa...
Placinta cu carne de curcan, ciuperci si Brie
Faina am amestecat-o cu praf de copt, apoi am adaugat untul taiat cubulete, lapte, smantana si oul si am framantat pana cand am obtinut o coca nelipicioasa, elastica. Aam lasat la rece coca pana cand am pregatit umplutura. 1 lingura de ulei si 1 lingura de unt le-am pus sa se...
Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie
Am desfacut cu grija pielita ce acoperea pulpa de curcan, fara a o desprinde complet. Sub pielita am introdus bucatele de unt amestecat cu piper alb si patrunjel verde taiat marunt. Aam asezat pulpa de curcan intr-o tava ceramica, am adaugat sampanie si am acoperit carnea cu hartie de copt...
Piept de pui cu mere si stafide
Pieptul de pui l-am pus intr-o tava ceramica cu o cana de apa si l-am introdus in cuptor la 250 de grade Celsius. Cand a inceput sa se rumeneasca am intors carnea, de o parte si alta am pus stafidele, am presarat condimentele si am acoperit cu felii de mere. Am pus un capac peste tava si am...
Carnati si varza murata cu bere
Varza murata am taiat-o fideluta si am calit-o in putin ulei. Dupa aproximativ 5 minute am turnat peste varza 300 ml de bere si am lasat sa fiarba. Dupa aproximativ 20 de minute am adaugat seminte de chimen, boia si piper, am acoperit cu un capac cratita si am lasat sa fiarba in continuare. Cand...
Pulpe de pui cu mere si migdale
Pulpele de pui le-am fiert pentru inceput (aprox 20 de minute) si am obtinut o supa delicioasa. Dupa ce am scos carnea din supa, am asezat-o intr-o tava ceramica, am presarat condimentele peste pulpele de pui, am adaugat merele curatate taiate cuburi si am introdus tava in cuptorul...
Pui cu fructe si galuste de paine
Pieptul de pui l-am asezat intr-o tava ceramica, am asezat feliutele de slanina din loc in loc, am presarat condimentele si fructele taiate felii mari. Am adaugat putina apa si am acoperit totul cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius. Pentru galuste am...
Pui la cuptor si varza calita
Carnea de pui am asezat-o pe hartie de copt, am presarat condimentele si am invelit-o foarte bine. Am asezat-o in tava am adaugat 1 cana de apa si am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius. Am verificat din timp in timp si am mai adaugat putina apa. Cand a fost facuta carnea am desfacut...
Curcan cu cartofi la cuptor
Carnea am impanat-o cu bucatele de usturoi, am asezat-o in tava, am pus bucati mari de ceapa alaturi, am presarat putin piper si rozmarin maruntit. Am dat-o la cuptor la 170 grade Celsius pentru aproximativ 1 1/2 ore, acoperita cu un capac. Cartofii i-am taiat in sferturi si am adaugat peste...
Rulouri de curcan cu spanac si usturoi
Pentru rulourile de curcan am portionat carnea in 2 bucati aproximativ egale, apoi am batut-o cu ciocanul special cat de subtire a fost posibil. Ciupercile le-am spalat bine, le-am tocat marunt si le-am calit impreuna cu ceapa taiata solzisori. Cand au fost facute ciupercile, le-am pus in...
Rulada cu carne de curcan
Carnea de curcan am batut-o cu ciocanul, apoi am uns-o cu 3/4 din albusul batut spuma. Am presarat ierburile maruntite, sare si cascavalul ras. Am asezat carnatii si am rulat carnea. Pentru siguranta am legat cu sfoara de jur imprejur si am asezat rulada in tava. Am glazurat rulada cu...
Tocanita cu praz
Prazul se curata si se taie rondele care se pun la dunstuit in putin ulei. Carnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu maslinele peste praz. Cand este necesar se mai adauga putina apa. Cu putin timp inainte de a lua de pe foc adaugam rosiile cherry taiate in jumatate si mai lasam...