Pieptul de pui l-am asezat intr-o tava ceramica, am asezat feliutele de slanina din loc in loc, am presarat condimentele si fructele taiate felii mari. Am adaugat putina apa si am acoperit totul cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius.
Pentru galuste am calit in unt ceapa si morcovul ras pe razatoarea mica. Painea am maruntit-o si am inmuiat-o in laptele cald. Peste paine am pus ceapa si morcovul, 2 oua, patrunjelul verde tocat marunt, condimentele si grisul. Am omogenizat compozitia, apoi am impartit-o in 2 jumatati. O jumatate am asezat-o pe hartie de copt, am rulat-o, am invelit-o intr-un prosop pe care l-am legat la capete si am fiert 40 de minute. Cea de-a doua jumatate, am copt-o in Ramekin-uri.
Varianta fiarta este mai densa, pe cand cea coapta este mai aerata, dar ambele sunt foarte bune!
Cand pieptul de pui a fost facut, l-am feliat si l-am stropit cu putin din sosul format in tava. Merele au fost o surpriza foarte placuta, dulceata lor s-a potrivit foarte bine cu galustele de paine, la care s-a simtit pegnant gustul ierburilor de Provence si a nucsoarei.