adasev12

1

Bucataras
incepator

Huedin, Cluj

Bucataras din 09.07.2010

RETETE436
PRIETENI167
Retete

Cartofi la cuptor cu ragu de carne si sos bechamel

In Mancaruri cu carne la 9 Oct 2010

am fiert cartofii in coaja, i-am curatat si i-am lasat asa intregi am facut sosul bechamel astfel: am topit 50 g margarina, am adaugat 2 lg faina si am lasat un min, am pus apoi o cana de lapte si am invartit bine sa nu ramana cocoloase. am taiat marunt mozarella si am adaugat-o in sos, am...

Clatite "Rococo"

In Dulciuri la 7 Oct 2010

intai am facut aluatul pt clatite mixand toate ingredientele impreuna ffff bine. consistenat clatitelor o face fiecare cum vrea...apoi am lasat-o jumatae d eora la cald sa se odihneasca. am facut o crema cu ce am gasit prin frigider astfel: am frecat un galbenus cu zaharul spuma, am adaugat...

Piure cremos cu pulpa de porc si sos dulce de rosii

In Porc la 7 Oct 2010

pulpele le-am presarat cu codimente pt friptura de porc si le-am pus in cratita sub capac, pe aragaz. le-am lasat la prajit tot adaugand cate putina supa de carne. cand s-a facut pe trei sferturi aprox, am taiat usturoul feliute subtiri si le-am pus peste carne. am mai lasat pana s-a facut de...

Extasy

In Dulciuri la 6 Oct 2010

ciocolata se pune la topit cu o 2 lg de lapte sau un cubulet de margarina....se lasa la racit se bate frisca spuma tare. galbenusul se freaca spuma cu zaharul pudra, se adauga 1 l-ita de ness diluata, apoi ciocolata topita si se mixeaza toate imreuna, se adauga o lg cogniac, dar nu e...

Salata "Fantezie"

In Salate la 6 Oct 2010

fasolea verde se pune la fiert cu sare. spanacul la fel. se scurg apoi fff bine ambele. se fierb ouale. se face maioneza. fasolea bine scursa in pumn se taie marunt, spanacul la fel ff bine scurs se toaca marunt. ouale se taie cubulete si se pune peste. se sareaza si pipereaza putin. se...

Gem de smochine

In Dulceata / Gem la 5 Oct 2010

se pune o oala la foc sa clocoteasca. smochinele se spala si se inteapa fiecare cu un ac apoi se pun in apa clocotita si se lasa 10 min. se scot si se scurg. se pastreaza 1 l din apa respectiva si se adauga zaharul si scortisoara apoi se pune pe foc sa fiarba pana se leaga un pic....

Fasole pastai cu muschi de porc

In Porc la 5 Oct 2010

carnea se spala, se usuca in prosop, se taie bucati mai mici si se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, sare si piper. separat se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei pana se inmoaie  apoi se  adauga conserva de rosii si se subtiaza cu apa. pastaile se oparesc bine in...

Polpetine di melanzane con cuore di mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2010

vinetele se curata de caoja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa sarata, 5 min.se scurg si se storc bine de surplusul de apa. se dau prin mixer sau robot, sa se faca pasta. se adauga ouale, parmigiano , usturoiul pisat si patrunjelul verde, se potriveste de sare si daca sunt prea moi se...

Ragu alla Bolognese con tagliatelle

In Paste la 4 Oct 2010

se toaca marunt ceapa, morcovul si telina. intr-un vas se pune untul la topit cu uleiul si se adauga legumele, se calesc pana s einmoaie, dar sa n u s eprajeasca, apoi se adauga pancetta si carnea tocata. se amesteca bine sa se omogenizeze , se caleste la foc mic foarte bine, mai adaugandu-se...

Dolce senza nome

In Dulciuri la 4 Oct 2010

intai am facut cafeaua si am turnat-o peste biscuiti sa se  inmoaie bine, i-am amestecat pana s-au facut ca o pasta. crema am batut-o cu laptele bine cu mixerul am batut si frisca. jumatate din frisca am amestecat-o cu crema si 2 lingurite de dulceata...a rezultat un gust...

Triunghiuri Adasev , inabusite in ou

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2010

se curata dovlecelul usor si se taie rondele mai grosute, se presara cu sare si se lasa 10 min sa se inmoaie. in acest timp se pune la fiert broccolli cam 6-7 min. pancetta se prajeste putin intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline. dovlecelul se spala de sare si se scurge intr-un...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 2 Oct 2010

Tiramisu reţetă originală Ouale se separa albusul de galbenus cu mare atentie sa nu ajunga nici un firicel de galbenus in albusuri, ca nu se mai bat bine. Galbenusurile se freaca spuma cu 150 g zahar( eu cand frec galbenusurile cu zahar folosesc pudra) apoi se adauga mascarponele si se...

Varza la cuptor cu cremwursti si costita de porc

In Porc la 1 Oct 2010

se taie varza marunt si se freaca bine cu sare si piper. rosiile se taie cubulete. crenvurstii se prajesc putin in uei. costita se taie bucati mici si se presara cu sare si piper apoi se prajeste pe toate partile. pana se rumeneste. intr-o cratita se calesc ceapa si ardeiul cu 2 lg...

Pui in sos de rosii si piure cu ciuperci

In Pui la 30 Sep 2010

se pun la calit ceapa si ardeiul impreuna pana se inmoaie, apoi se taie cubulete rosiile si se adauga peste, se lasa vreo 5 min. sa se intrepatrunda si se pun bucatile de carne. se adauga putina sare si se mai lasa 5 min, timp inc are se invarte sa nu s eprinda . se adauga apoi apa cat sa acopere...

Mamaliguta cu cascaval si sunca

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2010

deci...am fiert mamaliga impreuna cu 4 felii de branza topita ( de obicei pun mozzarella in mamaliguta, dar acum nu aveam...) si am pus-o in doua boluri pt a lua forma dorita. am rostogolit-o apoi in farfurie, am ras cascaval deasupra si am aranjat niste sunca imprejur ( vroiam s-o prajesc,...

Gem portocale cu nuci

In Dulceata / Gem la 30 Sep 2010

portocalele se curata de coaja fff bine, se desfac felii si apoi se taie cubulete. se pune zaharul deasupra, se lasa cam 30-50 min. cu zaharul, ca sa lase suc. se pune apoi la foc mic si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand; dupa 20 min se adauga o lamaie taiata felii ( sau doar...

Profiterol la minut

In Dulciuri la 30 Sep 2010

se prepara crema la rece, cu lapte de la frigider, conform instructiunilor.( se paote folosi orice tip de crema doriti). eu am luat cu preparare la rece ca sa fie mai rapida. frisca se bate bine. fiindca am avut inghetata alba, m-am gandit ca n-o sa dea bine sa fie cam totul alb, asa ca am...

Limonada-caramel

In Cocktail la 30 Sep 2010

se ia apa rece de la frigider si se amesteca cu sucul de la o lamaie bine stoarsa, o lg de miere si una de zahar. se caramelizeaza alte doua lg de zahar si se stinge cu doua-trei lg de limonada, apoi se toarna peste restul din carafa. se amesteca fff bine, si se mai taie deaupra doua-trei...

Snitele rulate cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2010

carnea de porc se taie felii subtiri ( eu am folosit gata portionata) si se bate cu ciocanul de snitele ff fin, dar sa nu se rupa( eu cand bat carnea,  stropesc cu putina apa, asa nu se rupe si nu se leaga de fundul de lemn)., se sareaza si pipereaza dupa gust. se feliaza sunca subtire,...

Penne cu ton si masline

In Penne la 18 Sep 2010

pastele se fierb 11 min cu ulei si sare, timp in care se face sosul de ton astfel:se taie usturoiul fff marunt si se inmoaie putin in ulei de masline, se adauga rosiile taiate cubulete si bulionul si se mai calesc vreo 3-4 minute. se pun codimentele, mai putin patrunjelul, care se pune la...

Budinca de ciocolata fructata

In Prajituri la 18 Sep 2010

mai intai se prepara budinca dupa reteta...eu nu pun niciodata 500 ml lapte fiindca nu se intareste suficient. in timpul fierberii budincii se adauga si fulgii de cocos. se lasa sa stea vreo 5 min macar, s ase domoleasca putin. se toarna apoi in forme cate doua linguri  de budinca, se...

Mancare de fasole pestrita cu cremwursti de porc

In Porc la 18 Sep 2010

ceapa si ardeiul se taie marunt si se calesc in ulei de masline, pana se inmoaie bine, se adauga apoi rosiile taiate cubulete si bulionul , busuiocul, oregano, foile de dafin, frunzele de telina, care la sfarsit  se vor scoate din mancare, sare ,piper , cremwurstii taiati felii si se adauga...

Foietaj cu ricotta si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2010

aluatul se lasa la dezghetat la temp camerei. branza se amesteca cu smantana, patrunjelul si mararul taiate fin, sare, piper si putin oregano. mozzarela se taie felii mai groase, apoi fiecare felie in doua. aluatul se intinde, se taie in bucati, cate doriti, si sub ce forma doriti...eu...

Ciambella cu ananas

In Prajituri la 15 Sep 2010

se amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga uleiul, sucul de ananas, sarea si mai apoi faina amestecata cu praful de copt, se mixeaza f bine sa se amestece  . se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt ( sau poate fi si unsa si tapetata cu faina) sau in forme speciale de gogosi,...

Pulpa de curcan la cuptor cu legume

In Curcan la 14 Sep 2010

pulpa de curcan se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare si 2 fire de telina.se lasa sa fiarba pe jumatate, cam jumatate de. se scoate sa se raceasca, se presara cu codimente, oregano, cimbru , se impaneaza c 3-4 catei de usturoi. se ia o tava si se unge cu ulei, se asaza carnea in mijloc....

Supa de fasole verde cu carnita de pui

In Supe la 14 Sep 2010

se pune carnita la fiert intr-o oala cu ceapa si telina, si cand incepe sa fiarba se aduna spuma de deasupra...dupa ce nu mai lasa spuma deloc se pune fasolea si se lasa la fiert, se mai adauga si putina sare. cand a fiert cam 3 sferturise adauga morcovii taiati rondele si conserva de rosii...

Schiacciata cu struguri

In Prajituri la 11 Sep 2010

se freaca bine galbenusurile cu zahar pudra si se adauga treptat uleiul, amestecandu-se bine. se adauga apoi laptele si se omogenizeaza. se bat spuma albusurile cu 2 lg de zahar si se incorporeaza in compozitie. s e adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt si se amesteca bine sa...

Ciorba de perisoare cu smantana

In Ciorbe la 11 Sep 2010

intr-o oala se pun la fiert ceapa, frunzele de telina si leustean, radacina de telina si ardeiul intreg. se lasa sa fiarba bine. cu putina sare. se prepara carnea cu oul, orezul, pesmetul si patrunjelul si se sareaza putin si se pipereaza. se amesteca f bine. se scot legumele din oala,...

Supa de curcan cu galuste de gris

In Supe la 10 Sep 2010

se pune osul la fiert cu frunze de telina si leustean si ceapa. eu frunzele le leg cu ata, asa nu se imprastie prin supa si le pot scoate usor la final.se adauga putina sare, ca sa dea gust carnitii. cand e aproape fiert osul se scot frunzele si ceapa din supa, la fel si osul pe o farfurie. se...

Desert tort Diplomat cu piscoturi

In Torturi la 9 Sep 2010

Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pe baie de abur pana devine o spuma cremoasa, apoi se adauga laptele si ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se topeasca, dar sa nu dea in clocot, doar pana se ingroasa putin, ca o ciulama. Se ia craticioara de pe foc si se da la rece, iar cand e...

Afisate 391 - 420 din 436 retete    

Postari recente

publicat la 07.01.2014

Tort de Sfantul Ioan

publicat la 03.01.2014

Bilute cu rom

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Retete preferate
Ratatouille

Voturi:23

Galusti de aur

Voturi:21

Rulada cu ciuperci

Voturi:40

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]