Pui in sos de rosii si piure cu ciuperci

de adasev12 in Pui, 30 Sep 2010 | 8291 vizualizari

 

vroiam o ciulama de pui, dar nu aveam smantana, asa ca am trecut la sos de rosii...bun si asa!

 

INGREDIENTE

  • carne de pui, pulpe si aripioare
  • 2 rosii
  • 2 lg pasta de tomate (cu busuioc si ceapa fol. eu)
  • jumatate de ceaoa
  • jumatate de ardei gras ( aici sunt imensi ardeii, iar eu fac cel mult patru portii de mancare o data)
  • cimbru sau oregano...gustul e cam acelasi
  • sare, piper
  • patrunjel verde
  • 4-5 cartofi
  • 150 g ciuperci congelate( mix de ciuperci cu hribi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de rosii si piure cu ciuperci:

se pun la calit ceapa si ardeiul impreuna pana se inmoaie, apoi se taie cubulete rosiile si se adauga peste, se lasa vreo 5 min. sa se intrepatrunda si se pun bucatile de carne. se adauga putina sare si se mai lasa 5 min, timp inc are se invarte sa nu s eprinda . se adauga apoi apa cat sa acopere carnea si  se da la fiert. cand e fiarta pe jumatate carnea se adauga cimbrul/oregano si inc a2 lg de bulion si se lasa pana se fierbe carnea de tot. se mai adauga apa intre timp, fiindca mai scade. se lasa apa in fc de cat sos doriti...apoi chiar la sf. se face o maia cu o lg de faina si apa, ca sa fie sosul mai gros. se mai lasa un clocot, apoi se stinge focul. se adauga patrunjel verde tocat.

cartofii se curata si fierb in apa sarata, se scurg si se paseaza fff bine, apoi se freaca cu o cana de lapte, ca sa fie cremos piureul. se pune o lg de vegeta ( eu nu pun sare, doar vegetea) si apoi ciupercile tocate marunt ( eu prin robot le-am dat) care au fost fierte inainte separat. se amesteca bine.

se serveste cald, cu multa pofta!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de rosii si piure cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adasev12 1

01.10.2010, 22:32

cam tarziu Laly...sorry...data viitoare promit sa-ti pastrez o portie. ok?

nadina73 1

02.10.2010, 02:18

vreau 5f

adasev12 1

02.10.2010, 12:09

Nadine...te servesc cu drag...data viitoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poulet à la provencale / Pui provencale