vroiam o ciulama de pui, dar nu aveam smantana, asa ca am trecut la sos de rosii...bun si asa!
se pun la calit ceapa si ardeiul impreuna pana se inmoaie, apoi se taie cubulete rosiile si se adauga peste, se lasa vreo 5 min. sa se intrepatrunda si se pun bucatile de carne. se adauga putina sare si se mai lasa 5 min, timp inc are se invarte sa nu s eprinda . se adauga apoi apa cat sa acopere carnea si se da la fiert. cand e fiarta pe jumatate carnea se adauga cimbrul/oregano si inc a2 lg de bulion si se lasa pana se fierbe carnea de tot. se mai adauga apa intre timp, fiindca mai scade. se lasa apa in fc de cat sos doriti...apoi chiar la sf. se face o maia cu o lg de faina si apa, ca sa fie sosul mai gros. se mai lasa un clocot, apoi se stinge focul. se adauga patrunjel verde tocat.
cartofii se curata si fierb in apa sarata, se scurg si se paseaza fff bine, apoi se freaca cu o cana de lapte, ca sa fie cremos piureul. se pune o lg de vegeta ( eu nu pun sare, doar vegetea) si apoi ciupercile tocate marunt ( eu prin robot le-am dat) care au fost fierte inainte separat. se amesteca bine.
se serveste cald, cu multa pofta!!!!