Tiramisu reţetă originală

de adasev12 in Prajituri, 2 Oct 2010 | 17056 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
este reteta originala care se face in zona Firenze , inclusiv la restaurante....bine, ca exista si diverse variatii...am sa mai revin cu o alta varianta.... cantitatile pot fi modificate in functie de necesitati...si pofte...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g mascarpone
  • 200 g zahar
  • 300 g piscoturi
  • cafea preparata, cam 250 ml
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Ouale se separa albusul de galbenus cu mare atentie sa nu ajunga nici un firicel de galbenus in albusuri, ca nu se mai bat bine.

Galbenusurile se freaca spuma cu 150 g zahar( eu cand frec galbenusurile cu zahar folosesc pudra) apoi se adauga mascarponele si se omogenizeaza bine.

Albusurille se bat spuma cu restul de zahar si apoi se incorporeaza in galbenusuri si se amesteca cu grija, usor, de sus in jos, pana se omogenizeaza bine.

Se ia o tava sau un vas , (ce aveti) si se incepe montarea.

Se pune un strat de piscoturi date prin cafea( am intalnit in multe retete cu piscoturi scris " piscoturi savoiardi"....este un pleonasm aceasta expresie, fiindca piscoturile sunt tocmai savoiardi in italiana,nimic altceva.,deci nu e corect spus piscoturi savoiardi,este acelasi lucru.Ok, sper sa nu supar pe nimeni cu aceasta remarca).

Piscoturile se insiropeaza in functie de preferinte.

In medie cam o secunda se trec prin cafea.

Se pune apoi jumatate din crema, se pudreaza cacao  si se pune la doilea strat de piscoturi, in sens invers asezate decat primul strat( un strat se asaza pe lungime, celalalt pe latime...)

Se pune si restul de crema, se pudreaza deasupra cacao din belsug si se da la rece cel putin 3-4 ore.

Daca se lasa peste noapte e si mai bine...

Atat.Simplu si bun.Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si bezea