Desert tort Diplomat cu piscoturi

de adasev12 in Torturi, 9 Sep 2010 | 73019 vizualizari

 

Am citit pe la voi fetelor ceva retete interesante de diplomat si mi s-a facut pofta ...asa ca m-am pus pe bucatarit tortul meu diplomat, asa cum il fac eu. Reteta este cu piscoturi, dar surpriza..am fost la cumparaturi, dar de piscoturi am uitat...si deja era 9 seara...unde sa te mai duci??? ce era de facut??? am inlocuit piscotul cu un blat subtire de tort din 2 oua...facut ca orice blat ...dar incercati cu piscoturi, e foarte bun plus ca e si mai rapid... 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua intregi
  • piscoturi
  • 400 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 30 g gelatina
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos 
  • fructe: 2 cocktailuri de fructe, 1 compot de ananas, plus fructe crude de care doriti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Diplomat cu piscoturi:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pe baie de abur pana devine o spuma cremoasa, apoi se adauga laptele si ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se topeasca, dar sa nu dea in clocot, doar pana se ingroasa putin, ca o ciulama.

Se ia craticioara de pe foc si se da la rece, iar cand e asa, nici calda, nici rece se amesteca bine cu gelatina, pe care am inmuiat-o inainte in apa calduta pe foc (dar atentie, sa nu cumva sa fiarba, ca nu mai faceti nimic cu ea, o lasati doar putin sa se incalzesca). Omogenizati bine cu mixerul si dati la frigider.

Se bat 250 ml frisca pana devine consistenta ( daca nu e dulce puteti sa mai adaugati si zahar). Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos si se amesteca usor cu frisca.

Cand compozitia de oua este suficient de racita se toarna peste compozitia de frisca si albusuri si se mai mixeaza usor, sa se amestece perfect. Se da crema inca putin la rece.

Se ia apoi un vas, o tava, ce doriti, unde o sa asezati tortul. Puneti o folie transparenta la fund si asezati fructe intr-un decor care o sa fie la sfarsit suprafata tortului, asa ca aveti grija sa iasa frumos. Eu am aranjat rondele de ananas si kiwi. Apoi turnati jumatate din crema, puneti cocktailurile de fructe scurse bine de sirop sau orice alt fel de fructe doriti (eu asa am facut) si turnati si restul cremei.

Deasupra asezati piscoturile inmuiate binisor in sucul scurs de la fructele conservate. Daca doriti puteti adauga si cateva picaturi de cogniac, ii da o aroma excelenta.

Dati la frigider peste noapte. A doua zi rasturnati cu mare grija tortul pe platoul de servit, scoateti folia si mai ornati pe lateral si deasupra cu restul de frisca. Puteti folosi orice ornamente doriti.

O sa va placa cu siguranta!

 

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare prea multa crema, puteti aseza piscoturi si pe marginea vasului sau chiar inca un rand pe mijloc.Cred ca data viitoare  eu asa am sa fac, sa fie mai usor digerabila. Oricum l-am papat in doua zile, deci...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

lia maria 1

29.12.2010, 10:40

arata foarte , foarte bine iar despre gust
nu are rost sa ne indoim

Criss 1

29.12.2010, 10:50

Super! Diplomatul e preferatul intregii familii.

Ligia Bxl 1

29.12.2010, 15:22

o idee buna si tortul de asemenea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de post