nu cred ca aduc ceva nou cu aceasta reteta, totusi eu v-o impartasesc pe a mea, proprie...tocmai am terminat-o, si acum mananc, in timp ce scriu..mi-e foameeeeeee!!!!
pastele se fierb 11 min cu ulei si sare, timp in care se face sosul de ton astfel:se taie usturoiul fff marunt si se inmoaie putin in ulei de masline, se adauga rosiile taiate cubulete si bulionul si se mai calesc vreo 3-4 minute. se pun codimentele, mai putin patrunjelul, care se pune la sfarsit. se potriveste de sare si piper si se adauga un pahar de apa. se lasa sa fiarba 5 minute. se pune apoi conserva de ton cu ulei cu tot siu se pasireaza bine-bine, se taie in patru si cateva masline si se adauga in sos, se lasa inca putin , ca sa mai scada apa, daca e prea multa...mie imi place sa fie mai mult sos, asa ca las putina apa. la sfarsit se pune patrunjelul verde taiat fin , cat de mult va place...gustul este deosebit...se serveste cu parmigiano ras deasupra ( sau fara, nu-i obligatoriu, dar eu asa servesc toate pastele,...si italienii de altfel...) si masline intregi.