Cartofi la cuptor cu ragu de carne si sos bechamel

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2010 | 7243 vizualizari

 

azi am somat, am fost lenesa...dar am vazut o gramada de retete interesante si am mancat de la altii...nu-i bai , ca a ramas la mine mancarea...hehehehe!
da m-am scos cu cina...am adunat de prin frigider ce-am gasit si...voila, cinaaaaaa!!!!

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg cartofi
  • ragu de carne( eu am mai avut ragu bolognese)
  • 100 g sunca
  • 2 oua
  • 100 g parmezan
  • 150 g mozzarella
  • sos bechamel
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu ragu de carne si sos bechamel:

am fiert cartofii in coaja, i-am curatat si i-am lasat asa intregi

am facut sosul bechamel astfel: am topit 50 g margarina, am adaugat 2 lg faina si am lasat un min, am pus apoi o cana de lapte si am invartit bine sa nu ramana cocoloase. am taiat marunt mozarella si am adaugat-o in sos, am lasat la fiert pana s-a topit  si a devenit un sos grosut. am adaugat condimente pt sosuri si putina vegeta.

am taiat sunca marunt.

separat, intr-un vas termorezistent, am taiat rondele jumatate din cartofi, am presarat cu vegeta si piper si am pus jumatate din ragu, apoi am batut un ou cu o lg de parmezan si am pus peste. am  pus apoi al doilea strat de cartofi, am repetat operatiunea si am adaugat si sunca. am batut un al doilea ou cu o alta lg de parmezan si am pus peste tot. apoi am turnat sosul fierbinte, ca sa-l pot intinde uniform.

am bagat la cuptorul preincalzit la 200 g pt 20 min, am scos si am presarat parmezan deasupra si am mai lasat 10 min sa se rumeneasca( s-a rumenit insa cam mult...ihhhhh)

am servit cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu ragu de carne si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc