Cartofi la cuptor cu ragu de carne si sos bechamel

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2010 | 7046 vizualizari

 

azi am somat, am fost lenesa...dar am vazut o gramada de retete interesante si am mancat de la altii...nu-i bai , ca a ramas la mine mancarea...hehehehe!
da m-am scos cu cina...am adunat de prin frigider ce-am gasit si...voila, cinaaaaaa!!!!

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg cartofi
  • ragu de carne( eu am mai avut ragu bolognese)
  • 100 g sunca
  • 2 oua
  • 100 g parmezan
  • 150 g mozzarella
  • sos bechamel
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu ragu de carne si sos bechamel:

am fiert cartofii in coaja, i-am curatat si i-am lasat asa intregi

am facut sosul bechamel astfel: am topit 50 g margarina, am adaugat 2 lg faina si am lasat un min, am pus apoi o cana de lapte si am invartit bine sa nu ramana cocoloase. am taiat marunt mozarella si am adaugat-o in sos, am lasat la fiert pana s-a topit  si a devenit un sos grosut. am adaugat condimente pt sosuri si putina vegeta.

am taiat sunca marunt.

separat, intr-un vas termorezistent, am taiat rondele jumatate din cartofi, am presarat cu vegeta si piper si am pus jumatate din ragu, apoi am batut un ou cu o lg de parmezan si am pus peste. am  pus apoi al doilea strat de cartofi, am repetat operatiunea si am adaugat si sunca. am batut un al doilea ou cu o alta lg de parmezan si am pus peste tot. apoi am turnat sosul fierbinte, ca sa-l pot intinde uniform.

am bagat la cuptorul preincalzit la 200 g pt 20 min, am scos si am presarat parmezan deasupra si am mai lasat 10 min sa se rumeneasca( s-a rumenit insa cam mult...ihhhhh)

am servit cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu ragu de carne si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carnaciori de curcan cu cartofi