publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de zucchini si cus-cus
Curatam si spalam ceapa si ardeiul, le taiem cubulete/ rondele. Spalam dovlecelul, il taiem bucatele. Punem in oala 2-3 linguri de ulei, sotam ceapa si ardeiul 2-3 minute, adaugam bobitele de mustar, cele de piper negru, apoi bucatelele de zucchini si continutul borcanului de zarzavat...
Ciorba de legume cu prosciuto
Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa,o calim 2-3 minute in ulei. Taiem ardeiul bucati, le punem peste ceapa si le calim impreuna,alte 2-3 minute. Morcovul se taie rondele, se adauga peste legumele din oala. Calim alte 2-3 minute. Taiem feliile de prosciuto bucati, le adaugam in...
Ciorba de morcovi cu mazare si bors magic
Curatam legumele, le spalam. Ceapa se trece prin robot, apoi se caleste la foc mic in ulei. Morcovii se trec pe razatoarea care feliaza foarte,foarte fin. Adaugam si feliile de morcovi peste ceapa, sotam cca.5 minute, apoi adaugam apa,bobitele de piper, sare si piper macinat dupa gust,...
Ciorba de ciuperci cu dovlecel si hrisca
Curatam si spalam legumele. Punem 3 linguri de ulei in oala, adaugam ceapa rosie taiata rondele subtiri, lasam 2-3 minute la sotat. Adaugam rondelele de morcov, bucatile de ardei kapia si feliile de ciuperci. Punem bobite de mustar si de piper negru, adaugam sare si piper dupa gust,...
Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat
Dovlecelul se curata de coaja si de seminte, apoi se taie cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se caleste in ulei 2-3 minute, apoi adaugam pieptul de porc afumat taiat bucati. Lasam sa se caleasca cateva minute impreuna, apoi adaugam rondelele de morcov si bucatelele...
Ciorba de perisoare
Peste carnea tocata punem 1 ou, boia dulce,orez, cimbru uscat,gris, sare si piper dupa gust. Amestecam aceasta compozitie, acoperim cu un capac si dam ra rece cca 10 minute sa se intrepatrunda aromele. Ceapa curatata, spalata si tocata o punem la sotat in 2 linguri de ulei. Imediat adaugam si...
Ciorba de varza rosie cu carne de porc
Curatam si spalam legumele. Ceapa se toaca si se caleste 2 minute in ulei. Adaugam bucatelele de carne de porc, lasam sa se gateasca impreuna pana taiem ardeiul fasii, morcovul rondele. Le adaugam si pe acestea in oala. Punem cateva bobite de mustar, 1 foaie de dafin,sare si piper dupa...
Supa usoara, de vara
Curatam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele. Punem 3 linguri de ulei in oala, apoi rondelele de morcov si sotam morcovii la foc mic cca 10 minute. Adaugam ceapa curatata de coaja si spalata, telina curatata, apa, sare si piper alb dupa gust si lasam totul sa fiarba la foc potrivit pana...
Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata
Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece,apoi le taiem dupa preferinta. Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri marunte. Slanina se taie cubulete mici, se pune in oala cu 1 lingura de ulei si se prajeste impreuna cu bucatile de scarita pana se rumenesc usor. Adaugam ceapa...
Ciorba usoara de zucchini
Curatam si spalam legumele. Curatam zucchini de coaja si cu ustensila de curatat il taiem fasii lungi,de jur imprejur pana ajungem la mijloc, la zona cu seminte. Partea cu semintele, cartoful si rosiile se trec prin robot. Punem in oala 4 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul...
Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors
Curatam si spalam legumele si ciupercile. Tocam ceapa marunt, taiem ardeiul fasii,morcovul rondele, apoi le calim in 3 linguri de ulei la foc mic, cca 5 minute. Adaugam ciupercile taiate fasii,bobitele de mustar, cele de piper, adaugam cu sare si piper dupa gust si cca 2l apa rece. Lasam...
Supa usoara cu praz si paste colorate
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele. Prazul se spala, se taie tot rondele si se pune in oala peste ulei si praz pentru 10 minute la sotat (la foc mic). Adaugam cca 2l apa rece, sare si piper dupa gust si bobitele de mustar, lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie...
Ciorba de spanac congelat reteta delicioasa de post
Cum se prepara Ciorba de spanac congelat reteta delicioasa de post Curatam legumele, le spalam. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in doua linguri de ulei. Adaugam morcovul dat pe razatoarea fina, lasam sa se caleasca alte 2-3 minute. Punem sare si piper, apoi spanacul de la...
Ciorba de varza creata cu hrisca
Curatam legumele, apoi le spalam sub jet de apa rece. Varza se toaca/taie dupa preferita, se pune 1 lingurita de sare si se framanta intre maini sa se inmoaie putin. Morcovii taiati rondele,ardeiul taiat cubulete si ceapa tocata se calesc in 4 linguri de ulei, cca 5-7 minute. Adaugam...
Ciorba de fasole verde cu linte uscata
Curatam si spalam toate legumele. Apoi le tocam/taiem dupa preferinta. Punem 3-4 linguri de ulei intr-o oala, adaugam ceapa maruntita si usturoiul taiat rondele. Calim cateva minute, adaugam apoi ardeiul taiat (cel gras si cel iute), mai calim 2-3 minute. Punem morcovii taiati rondele sau...
Ciorba de varza noua cu afumatura
Spalam afumatura si daca avem si bucatele de bacon,le prajim pe acestea mai intai intr-o lingura de ulei pana se rumenesc, apoi punem si oasele/ coastele afumate, morcovul ras pe razatoarea mare, ceapa taiata rondele si adaugam cca 3l apa rece, bobite de mustar, boabe de piper, 1 foaie de dafin,...
Ciorba de perisoare
Curatam morcovii, ceapa, ardeiul, le spalam si le taiem ca pentru ciorba (ceapa tocata marunt, ardeiul bucatele iar morcovii ii taiem rondele). Le calim usor in 2 linguri de ulei, cca 5 minute, apoi punem 3l apa rece in oala si lasam sa clocoteasca pana ne ocupam de compozitia pentru...
Ciorba de naut cu hrisca
Punem se seara nautul in apa la hidratat. A doua zi scurgem apa de pe natut, il clatim in doua trei ape sa indepartam cojile. Curatam morcovul si ardeiul, le spalam. Taiem morcovul cubulete,il calim in ulei cca 5 minute, il condimentam, adaugam si ardeiul taiat bucatele, mai calim 5...
Ciorba de spanac cu afumatura
Spalam spanacul in mai multe ape si il taiem fasii. Ceapa verde se spala, se taie rondele, apoi se caleste in 2 linguri de ulei 2-3 minute. Adaugam si bucatile de afumatura, le prajim impreuna cu ceapa, apoi punem cca 3l apa rece, sare si piper si lasam sa fiarba pana intra furculita...
Ciorba de loboda cu afumatura
Curatam frunzele de loboda de pe tulpini si le spalam in mai multe ape, apoi le taiem fasii. Spalam afumatura si o punem la fiert in oala, impreuna cu morcovul dat pe razatoare si ceapa tocata. Tot acum adaugam si sare, piper, boabe de mustar dupa gust. Lasam sa fiarba pana patrunde...
Ciorba de ciuperci cu hrisca si carne de porc
Curatam ceapa si morcovul, le spalam. Morcovul se taie rondele, ceapa o maruntim si le calim laolata in ulei. Ciupercile le spalam si le taiem felii, apoi le adaugam peste morcov si ceapa, punem sare si piper dupa gust, le sotam pana scade apa lasata de ciuperci. Carnea de porc de taie...
Ciorba de spanac cu leurda si hrisca
Spalam leurda. Tocam marunt coditele de leurda si le calim in ulei. Adaugam rosiile pasate, pasta de ardei, foaia de dafin, ssi piper dupa gust. Calim cca 10 minute aceste ingrediente, adaugam 4l apa rece, punem in oala si spanacul congelat si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 30 min....
Ciorba de broccoli
Curatam si spalam legumele. Calim ceapa tocata,telina si morcovul taiat cubulete in ulei, apoi adaugam rosiile pasate, sare si piper dupa gust. Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam apa in oala, punem ardeiul taiat fasii, cozile de brocolli date pe razatoarea fina. Lasam sa fiarba la...
Ciorba de sfecla rosie
Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, taiem prazul si morcovul rondele,apoi le calim impreuna in ulei. Sfecla o trecem prin robot, rosiile le taiem cubulete. Dupa ce-am calit legumele adaugam sfecla maruntita, rosiile taiate, foaia de dafin, bobitele de mustar, sare si piper dupa gust...
Supa de legume cu galuste de gris
Curatam si spalam legumele. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie rondele si radacina de telina o taiem cubulete. Sotam legumele in 4 linguri de ulei, apoi punem cca 3-4 l apa, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie legumele. Spargem intr-un...
Supa de praz cu mazare
Curatam si spalam legumele. Taiem morcovul rondele, il calim in ulei. Adaugam prazul taiat rondele. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Punem peste legumele sotate cca 3l apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie morcovul. Adaugam mazarea din conserva si pastele...
Ciorba de castraveti murati
Curatam si spalam ceapa si morcovii. Se taie ceapa marunt, morcovii se taie rondele si se calesc cca 5 minute in ulei la foc mic. Castravetii murati se taie cubulete si se adauga in oala peste legumele sotate. Lasam sa se caleasca inca 10 minute, adaugam supa, foaia de dafin, mararul...
Ciorba de ciuperci brune
Curatam ciupercile, desprindem coditele, apoi le spalam. Spalam ardeiul si frunzele de salata. Trecem prin robot coditele ciupercilor si frunzele de salata. Feliem palariutele ciupercilor, le calim in ulei, adaugam sare si piper dupa gust. Punem cca 3 l apa rece peste ciupercile...
Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci
Lasam pentru 1 ora lintea la inmuiat, apoi aruncam apa in care a stat. Curatam ceapa,morcovul si ciupercile. Ceapa se taie cubulete, morcovul rondele si ciupercile le feliem. Prajim in ulei feliile de prosciuto (rupte fasii) pana isi schimba culoarea si devin usor crocante. Calim...
Ciorba de varza cu piept de pui
Spalam pieptul de pui si il taiem bucatele. Curatam legumele si le spalam. Ceapa si ardeiul se taie cubulete, morcovul se taie rondele. Varza si rosiile se trec prin robot. Prajim bucatelele de piept de pui in 3 linguri de ulei pana isi schimba culoarea (cca 5 minute). Adaugam ceapa,...