publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de legume cu afumatura
Curatam legumele,le spalam si le taiem dupa preferinta. Calim mai intai ceapa si ardeiul in 2 linguri de ulei. Adaugam rosiile taiate,morcovul taiat cubulete, boabele de piper si foaia de dafin. Punem 3-4 cani cu apa,oasele (spalate in apa rece) si lasam cca.30 minute oala acoperita la...
Ciorba picanta de cartofi cu bacon
Baconul se taie bucatele si se prajeste in 3 linguri de ulei pana devine rumen. Tocam marunt morcovul,ceapa si ardeiul (inclusiv cel iute), le adaugam peste bacon in oala, lasam sa se caleasca usor apoi adaugam cca 3 l apa, sare si piper dupa gust,foaia de dafin. Curatam cartofii si...
Ciorba de legume
Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa si o calim putin in ulei. Adaugam ardeiul taiat bucati, morcovii taiati rondele, rosiile taiate bucatele si telina taiata cubulete. Condimentam cu sare, piper boabe +foaia de dafin. Adaugam 3 cani cu apa si lasam sa fiarba totul la foc potrivit cca 30...
Ciorba de praz cu ciuperci
Curatam, spalam si taiem ciupercile felii. Curatam, spalam si feliem prazul si ardeii. Feliutele obtinute se calesc in ulei cateva minute, adaugam lingurita de delikat,boabele de piper si ciupercile feliate. Lasam cca 10 minute sa se caleasca impreuna, apoi punem cca 3l apa, acoperim oala...
Ciorba de scarita cu paste fainoase
Spalam scarita de porc sub jet de apa rece. O taiem bucati. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa si ardeiul, le calim in 3 linguri de ulei. Asaugam morcovii taiati rondele. Calim cca 5 minute, adaugam bucatile de scarita, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Punem cca 3-4l apa...
Ciorba de mazare
Curatam si spalam legumele. Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei.Se adauga gogosarul taiat fasii si morcovul bucatele. Lasam sa se caleasca cca 5 minute, adaugam pasta de rosii, foaia de dafin,boabele de piper si 3 cani cu apa. Lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie morcovul....
Ciorba de morcovi cu chimen
Curatam si spalam legumele. Le taiem dupa preferinta. Le calim in ulei, adaugam chimenul, sare si piper dupa gust+ boabele de piper. Adaugam 4 cani de apa, lasam sa fiarba totul la foc potrivit pana se inmoaie legumele. Dupa ce ne convingem ca legumele au fiert suficient, adaugam pasta de...
Ciorba de varza rosie cu afumatura
Spalam cu apa rece coastele de porc si pieptul. Spalam varza rosie si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Spalam legumele, le taiem dupa preferinta (prazul,rosia si ardeiul), apoi le calim impreuna cu bucatile de carne (coastele si pieptul de porc taiat bucatele), in uleiul incins. Dupa ce...
Ciorba cu varza de Bruxelles
Curatam si spalam legumele. Taiem telina cubulete, o calim in ulei impreuna cu gogosarul, prazul si ardeiul taiate bucati. Adaugam verzele de Bruxelles, le calim cca 5 minute, adaugam sare si piper dupa gust. Morcovii se taie fasii lungi cu ajutorul curatatorului de legume. Se adauga in...
Supa cu tagliolini
Curatam legumele si le spalam. Morcovul se taie rondele (eu am folosit cutitul de taiat cascaval sa obtin acele felii ondulate). Ceapa se toaca marunt, la fel ardeiul se taie cubulete. Calim toate legumele in doua linguri de ulei pana devine ceapa sticloasa, adaugam sare si piper dupa...
Ciorba de rosii
Curatam si spalam legumele. Dam mai intai ceapa si cotoarele de la frunzele de varza prin robot. Le calim cca 5 minute in ulei, adaugam rosiile trecute prin robot,morcovii feliati, foaia de dafin, busuiocul uscat si rozmarinul, lasam sa se caleasca cca 15 minute. Saram, piperam dupa gust....
Ciorba de varza chinezeasca cu afumatura
Spalam pieptul de porc afumat si il taiem cubulete. Prajim cubuletele in oala in care dorim sa fierbem ciorba, pana devin aramii. Ceapa si frunzele de varza se spala si se taie cubulete. Adaugam ceapa tocata,o lasam sa se caleasca cca 2 minute. Adaugam sucul de rosii, foaia de dafin,...
Ciorba de linte rosie, reteta gustoasa si sanatoasa
Cum se prepara Ciorba de linte rosie, reteta gustoasa si sanatoasa Cand vrem sa preparam mancare de linte uscata trebuie sa o punem de seara la hidratat, atfel ea va fierbe foarte repede. Eu am pus 350 gr linte uscata intr-un castron, am adaugat 1 l de apa si am lasat-o la hidratat....
Ciorba usoara de legume
Curatam si spalam legumele. Rosiile se maruntesc impreuna cu frunzele de telina si ardeiul iute prin robot. Ceapa si ardeiul se toaca si se calesc in ulei impreuna cu boabele de fasole si pastaile taiate bucati. Adaugam si rondelele de morcov si foaia de dafin. Dupa ce am calit...
Supa cu galuste
Spalam si curatam legumele. Punem apa la fiert in oala. Adaugam uleiul, sare si piper dupa gust ,ceapa intreaga (pe care o vom scoate dupa ce a fiert), morcovii si telina taiate dupa preferinta. Lasam sa fiarba la foc potrivit mai bine de jumatate de ora pana se fierb legumele. Prepararea...
Ciorba de legume cu paste fainoase
Curatam si spalam legumele. Punem cca 4l de apa la foc. Cand da in clocot adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, uleiul, foaia de dafin, sare si piper. Fierbem totul la foc mic cca 10 minute,lasand oala acoperita, apoi adaugam rosiile taiate cubulete. Mai lasam sa fiarba la foc mic,cca...
Ciorba de fasole verde cu afumatura
Curatam si spalam foarte bine legumele. Le maruntim dupa preferita si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Pieptul de porc afumat se feliaza si se prajeste intr-o tigaie separat. Saram si condimentam dupa gust iar cand s-a rumenit adaugam o cana de apa, lasam sa mai fiarba cca 10 minute si...
Ciorba de conopida si brocolli
Curatam ceapa si ardeiul,le spalam si le tocam marunt. Le calim in ulei, adaugam legumele congelate, pasta de tomate, boabele de mustar, sarea, piperul si foaia de dafin. Le lasam sa se caleasca cca 5 minute apoi completam cu apa. Lasam sa fiarba cca 30 min, adaugam verdeata tocata...
Ciorba de ciuperci
Curatam si spalam ciupercile, le taiem la marimea dorita (atat coditele cat si palariutele). Curatam,spalam, tocam usturoiul, il calim in ulei 2 minute si adaugam ciupercile.Saram, piperam ciupercile sa-si lase zeama, le calim usor 5 minute si adaugam rosiile date pe razatoare. Mai calim inca...
Ciorba usoara de legume
Curatam legumele, le spalam si le tocam. Punem uleiul la incins, calim ceapa putin, adaugam rosiile tocate marunt si ardeiul, morcovii si pastarnacul, le lasam sa se caleasca usor. Punem intreaga cantitate de apa si cand incepe sa clocoteasca adaugam mazarea. Lasam sa fiarba la foc mic, dupa o...