Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci

de Valclaudia in Ciorbe, 16 Dec 2013 | 4439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. prosciuto
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 gr. linte rosie
  • 6 ciuperci (champinion)
  • 1/2 lingurita bobite de mustar
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • patrunjel verde tocat (o legatura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci:

Lasam pentru 1 ora lintea la inmuiat, apoi aruncam apa in care a stat.

Curatam ceapa,morcovul si ciupercile.

Ceapa se taie cubulete, morcovul rondele si ciupercile le feliem.

Prajim in ulei feliile de prosciuto (rupte fasii) pana isi schimba culoarea si devin usor crocante.

Calim putin ceapa peste feliutele subtiri de prosciuto prajite, adaugam rondelele de morcov si feliile de ciuperci.

Condimentam cu sare si piper, adaugam foaia de dafin si lingurita de pasta de tomate,bobitele de mustar, punem apa (cca 4-5 cani) si lasam sa fiarba la foc potrivit in jur de 20 minute.

Adaugam lintea umflata, mai punem putina apa daca mai este nevoie, adaugam tarhonul uscat si mai fierbem la foc potrivit alte 20 minute.

Stingem focul, presaram patrunjel verde tocat si lasam sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mercimek corbasi - Ciorba de linte