Ciorba de varza creata cu hrisca

de Valclaudia in Ciorbe, 19 Iul 2014 | 4934 vizualizari

 

o minunata ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • 1 varza creata (cca 1200 gr.)
  • 3 morcovi mari
  • 1 ardei colorat
  • 1 ceapa medie
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura bobite de mustar
  • 1 cescuta boabe de hrisca (cca 70 gr.)
  • 3-4 frunze de dafin
  • putin cimbru proaspat
  • patrunjel proaspat tocat
  • marar
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza creata cu hrisca:

Curatam legumele, apoi le spalam sub jet de apa rece.

Varza se toaca/taie dupa preferita, se pune 1 lingurita de sare si se framanta intre maini sa se inmoaie putin.

Morcovii taiati rondele,ardeiul taiat cubulete si ceapa tocata se calesc in 4 linguri de ulei, cca 5-7 minute.

Adaugam varza tocata, bobitele de mustar,apoi punem cca 4l apa rece, foile de dafin, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 40 minute.

Dupa ce au fiert legumele adaugam si hrisca clatita in apa rece, mai lasam sa fiarba ciorba inca 30 minute.

Stingem focul, adaugam verdeata tocata marunt, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele,apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza creata cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de stir rosu