Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (mai putin laptele, pe care-l incalzim usor!)
Intr-un vas incapator lichefiem drojdia, amestecand-o cu praful de sare si 1 lingura de zahar. Adaugam 1 lingura de faina si 2-3 linguri lapte caldut. Lasam sa "se ridice" 10...
Albusurile se separa de galbenusuri.
Peste albusuri+un praf de sare punem 3 linguri de zahar tos si batem albusurile spuma.
Peste galbenusuri punem praful de copt, alte 3 linguri de zahar tos si zeama de la jumatate de lamaie, mixam amestecul pana isi dubleaza volumulsi capata consistenta...
Batem spuma albusurile cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma ferma si lucioasa, ca de bezele.Incorporam si praful de copt, apoi impartim spuma obtinuta in doua vase.
In primul vas adaugam 1 lingura seminte de mac si 3 linguri de faina (amestecam usor cu o lingura sa nu se lase...
Amestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata.
Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei.
Framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora.
Intre timp punem grisul la fiert in apa+lapte+zahar, vom obtine o crema groasa. O...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos.
Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele de mac si zeama unei jumatati de lamai.
Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa...
Intr-un vas din plastic mai inalt punem sarea, drojdia, praful de copt si adaugam laptele caldut. Amestecam cateva minute, apoi adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului sa nu obtinem cocoloase.
Incorporam apoi 3 pahare de gris in aceasta compozitie, avand grija sa adaugam si apa calda...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos.
Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele demac si zeama de la jumatate de lamaie.
Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa...
Untul (la temperatura camerei) se pune intr-un castron.
Adaugam zaharul, praful de copt, karobul,nuca prajita usor, ouale, kefirul, praful de sare.
Amestecam toate aceste ingrediente, apoi adaugam atata faina cat este nevoie sa obtinem un aluat lipicios dar ferm pe care-l vom da la rece cel...
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare .
Galbenusurile le mixam cu zaharul, turmericul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, mixand in continuu la viteza mica a mixerului.
Incorporam...
Amestecam ingredientele umede cu cele uscate, obtinem un aluat elastic pe care-l lasam cca 30 minute la rece.
Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele mici de aluat pe care le modelam sub forma de bilute in mana, apoi le tavalim prin amestecde nuca de cocos si bombonele colorate si le...
Mai intai intindem pesmetul in tava, presaram zaharul si dam tava la cuptor la temperatura redusa pana se rumeneste pesmetul frumos.
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Adaugam 1 ou potrivit si faina,un praf de sare, amestecam/framantam foarte...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri punem un praf de sare, apoi doua linguri de zahar si mixam pana obtinem o spuma ferma.
Mixam apoi galbenusurile cu praful de copt, cu turmericul si celelalte doua linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam dulceata de caise, apa...
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam 3 linguri dulceata de caise, pudra de turmeric si zeama de la 1/2 lamaie.
Adaugam rand pe rand cate o lingura de apa...
Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura
Separam albusurile de galbenusuri; pentru inceput bat em albusurile spuma cu 5 linguri dezahar tos si un praf de sare .
Galbenusurile le mixam cu alte 5 linguri de zahar+praful de copt+pudra de roscove+esenta de rom ; dupa ce-si...
Salam de biscuiţi, reţetă cu fursecuri
Zdrobim fursecurile intre palme, adaugam sucul din compot, zaharul pudra si pudra de roscove.
Mixam la viteza redusa, adaugam bobitele Goji, migdalele macinate, bucatele de ciocolata.
Biscuitii populari ii rupem bucati si ii adaugam peste restul...
Zdrobim drojdia intre degete, presaram un praf de sare deasupra ei.
Amestecam cu o lingurita sa se lichefieze drojdia.
Punem apa calduta,zaharul, faina, pudra de roscove si scortisoara peste amestecul de drojdie si framantam un aluat elastic.
Pe masura ce-l framantam, picuram cantitatea...
Separam albusurile de galbenusuri.
Intai batem albusurile spuma cu praful de sare si 4 linguri de zahar.
Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, praful de copt si pudra turmeric pana isi dubleaza volumul.
Adaugam pe rand apa minerala, apoi incorporam cu grija sa nu se lase...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam cate doua linguri de spuma de albus, una de pesmet, amestecam cu mixerul dar la viteza cea mai mica.
Repetam operatiunea pana...
Amestecam drojdia cu zaharul vanilat si praful de sare pana devine lichida.
Adaugam pudra de roscove, apoi 1 cana de ulei+1 cana de apa minerala (la temperatura camerei).
Punem faina peste amestecul de lichide si framantam un aluat elastic pe care-l lasam cca 1 ora la dospit in loc ferit de...
Curatam ananasul si il taiem felii / rondele groase de 1cm.
Intr-o cratita incapatoare punem 250 gr. zahar, scurgem zeama de la 1 lamaie si asezam rondelele de ananas.
Dam cratita la cuptor la temperatura ridicata (200 grade) timp de 20 minute sa se caramelizeze zaharul si sa se inmoaie...
Eu prepar blatul in general cu o zi inainte de a avea nevoie de tort.
Separ albusurile de galbenusuri; pentru inceput bat albusurile spuma cu 5 linguri dezahar tos si un praf de sare.
Galbenusurile le mixez cu alte 5 linguri de zahar+praful de copt ; dupa ce-si maresc vizibil volumul, adaug...
Trecem nuca si coaja de portocala confiata prin robot.
Amestecam untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul (+ zaharul vaanilat), apoi cu 2 oua intregi+1 albus,nuca macinata si coaja de portocala.
La final adaugam faina, framantam totul cca 10 minute, intindem aluatul pe...
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu 3 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare.
Galbenusurile se freaca cu alte 3 linguri de zahar, praf de copt, un praf de sare pana-si dubleaza volumul. Adaugam apa minerala,esenta de migdale si nuca macinata, mixam la viteza mica a...
Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida.
Incalzim usor borsul, il punem peste drojdia dizolvata.
Adaugam o cana de ulei,apoi faina cat cuprinde.
Va rezulta un aluat foarte gras,care se modeleaza extrem de usor.
Lasam aluatul la crescut cca...
Amestecam drojdia cu sarea si o lingurita de zahar pana devine lichida.
Adaugam putin apa calduta (3-4 linguri), cateva lingurite de faina si lasam maiaua la dospit (10 min).
Faina se aseaza intr-un castron, facem o gaura la mijloc, adaugam maiaua+ margarina topita la microunde, coaja de...
Punem intr-o craticioara apa+ zahaul la foc mic si lasam sa fiarba cca 10 min.
Adaugam margarina, nuca,fulgii de migdale, stafidele si pudra de karob.
Lasam sa fiarba inca 5 minute.
La final adaugam fulgii de ovaz si aromele, luam vasul de pe foc si continuam sa amestecam cu lingura de...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si doua linguri de zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zaharul + praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingura de apa minerala pana incorporam...
Spalam portocalele si le taiem rondele (cu tot cu coaja).
Asezam intr-o forma rotunda termorezistenta (eu am folosit un vas de yena) cca30 gr.zahar, asezam felii de portocale si peste acestea presaram restul de zahar alocat caramelizarii.
Dam tava de yena la cuptor la temperatura medie pana...
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul tos si zaharul vanilat.
Adaugam pe rand ouale, mixand amestecul in continuu la viteza mare a mixerului.
Urmeaza sa punem praful de copt si putina sare, mai mixam putin.
Micsoram viteza mixerului, adaugam cate putin lapte si faina pana...
Prajim nuca intr-o tigaie de teflon,o lasam la racit apoi o trecem prin robot.
Foile de placinta trebuie sa fie decongelate complet pentru a nu se rupe.
Ungem tava cu putin ulei, asezam o foaie de placinta pe care o ungem de asemenea cu ulei. Repetam acest lucru pana suprapunem 5-6 foi de...
Cozonac pufos cu rahat si nuca
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (mai putin laptele, pe care-l incalzim usor!) Intr-un vas incapator lichefiem drojdia, amestecand-o cu praful de sare si 1 lingura de zahar. Adaugam 1 lingura de faina si 2-3 linguri lapte caldut. Lasam sa "se ridice" 10...
Rulada cu mascarpone,capsuni si mac
Albusurile se separa de galbenusuri. Peste albusuri+un praf de sare punem 3 linguri de zahar tos si batem albusurile spuma. Peste galbenusuri punem praful de copt, alte 3 linguri de zahar tos si zeama de la jumatate de lamaie, mixam amestecul pana isi dubleaza volumulsi capata consistenta...
Guguluf colorat (din albusuri)
Batem spuma albusurile cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma ferma si lucioasa, ca de bezele.Incorporam si praful de copt, apoi impartim spuma obtinuta in doua vase. In primul vas adaugam 1 lingura seminte de mac si 3 linguri de faina (amestecam usor cu o lingura sa nu se lase...
Lichiu cu gris si capsuni
Amestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata. Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei. Framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora. Intre timp punem grisul la fiert in apa+lapte+zahar, vom obtine o crema groasa. O...
Guguluf cu mascarpone si capsuni
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele de mac si zeama unei jumatati de lamai. Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa...
Clatite din gris cu miere si unt
Intr-un vas din plastic mai inalt punem sarea, drojdia, praful de copt si adaugam laptele caldut. Amestecam cateva minute, apoi adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului sa nu obtinem cocoloase. Incorporam apoi 3 pahare de gris in aceasta compozitie, avand grija sa adaugam si apa calda...
Briose cu mac si lamaie
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele demac si zeama de la jumatate de lamaie. Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa...
Biscuiti aromati si glazurati cu zahar pudra
Untul (la temperatura camerei) se pune intr-un castron. Adaugam zaharul, praful de copt, karobul,nuca prajita usor, ouale, kefirul, praful de sare. Amestecam toate aceste ingrediente, apoi adaugam atata faina cat este nevoie sa obtinem un aluat lipicios dar ferm pe care-l vom da la rece cel...
Prajiturele cu capsuni si mascarpone
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare . Galbenusurile le mixam cu zaharul, turmericul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, mixand in continuu la viteza mica a mixerului. Incorporam...
Fursecuri imbracate in nuca de cocos si bombonele
Amestecam ingredientele umede cu cele uscate, obtinem un aluat elastic pe care-l lasam cca 30 minute la rece. Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele mici de aluat pe care le modelam sub forma de bilute in mana, apoi le tavalim prin amestecde nuca de cocos si bombonele colorate si le...
Gnocchi aromati cu pesmet
Mai intai intindem pesmetul in tava, presaram zaharul si dam tava la cuptor la temperatura redusa pana se rumeneste pesmetul frumos. Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam 1 ou potrivit si faina,un praf de sare, amestecam/framantam foarte...
Chec aromat si glazurat
Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem un praf de sare, apoi doua linguri de zahar si mixam pana obtinem o spuma ferma. Mixam apoi galbenusurile cu praful de copt, cu turmericul si celelalte doua linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam dulceata de caise, apa...
Prajitura cu fructe
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam 3 linguri dulceata de caise, pudra de turmeric si zeama de la 1/2 lamaie. Adaugam rand pe rand cate o lingura de apa...
Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura
Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura Separam albusurile de galbenusuri; pentru inceput bat em albusurile spuma cu 5 linguri dezahar tos si un praf de sare . Galbenusurile le mixam cu alte 5 linguri de zahar+praful de copt+pudra de roscove+esenta de rom ; dupa ce-si...
Salam de biscuiţi, reţetă cu fursecuri
Salam de biscuiţi, reţetă cu fursecuri Zdrobim fursecurile intre palme, adaugam sucul din compot, zaharul pudra si pudra de roscove. Mixam la viteza redusa, adaugam bobitele Goji, migdalele macinate, bucatele de ciocolata. Biscuitii populari ii rupem bucati si ii adaugam peste restul...
Gogosi de post cu pudra de roscove
Zdrobim drojdia intre degete, presaram un praf de sare deasupra ei. Amestecam cu o lingurita sa se lichefieze drojdia. Punem apa calduta,zaharul, faina, pudra de roscove si scortisoara peste amestecul de drojdie si framantam un aluat elastic. Pe masura ce-l framantam, picuram cantitatea...
Prajitura trio glazurata
Separam albusurile de galbenusuri. Intai batem albusurile spuma cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, praful de copt si pudra turmeric pana isi dubleaza volumul. Adaugam pe rand apa minerala, apoi incorporam cu grija sa nu se lase...
Mini savarine
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam cate doua linguri de spuma de albus, una de pesmet, amestecam cu mixerul dar la viteza cea mai mica. Repetam operatiunea pana...
Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat
Amestecam drojdia cu zaharul vanilat si praful de sare pana devine lichida. Adaugam pudra de roscove, apoi 1 cana de ulei+1 cana de apa minerala (la temperatura camerei). Punem faina peste amestecul de lichide si framantam un aluat elastic pe care-l lasam cca 1 ora la dospit in loc ferit de...
Tort cu ananas caramelizat
Curatam ananasul si il taiem felii / rondele groase de 1cm. Intr-o cratita incapatoare punem 250 gr. zahar, scurgem zeama de la 1 lamaie si asezam rondelele de ananas. Dam cratita la cuptor la temperatura ridicata (200 grade) timp de 20 minute sa se caramelizeze zaharul si sa se inmoaie...
Tort cu sfecla rosie
Eu prepar blatul in general cu o zi inainte de a avea nevoie de tort. Separ albusurile de galbenusuri; pentru inceput bat albusurile spuma cu 5 linguri dezahar tos si un praf de sare. Galbenusurile le mixez cu alte 5 linguri de zahar+praful de copt ; dupa ce-si maresc vizibil volumul, adaug...
Fursecuri aromate si glazurate
Trecem nuca si coaja de portocala confiata prin robot. Amestecam untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul (+ zaharul vaanilat), apoi cu 2 oua intregi+1 albus,nuca macinata si coaja de portocala. La final adaugam faina, framantam totul cca 10 minute, intindem aluatul pe...
Chec cu nuca,migdale si seminte de rodie
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu 3 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu alte 3 linguri de zahar, praf de copt, un praf de sare pana-si dubleaza volumul. Adaugam apa minerala,esenta de migdale si nuca macinata, mixam la viteza mica a...
Cornulete cu rahat (de post)
Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida. Incalzim usor borsul, il punem peste drojdia dizolvata. Adaugam o cana de ulei,apoi faina cat cuprinde. Va rezulta un aluat foarte gras,care se modeleaza extrem de usor. Lasam aluatul la crescut cca...
Gogosi de post
Amestecam drojdia cu sarea si o lingurita de zahar pana devine lichida. Adaugam putin apa calduta (3-4 linguri), cateva lingurite de faina si lasam maiaua la dospit (10 min). Faina se aseaza intr-un castron, facem o gaura la mijloc, adaugam maiaua+ margarina topita la microunde, coaja de...
Foi Lica (reteta de post)
Punem intr-o craticioara apa+ zahaul la foc mic si lasam sa fiarba cca 10 min. Adaugam margarina, nuca,fulgii de migdale, stafidele si pudra de karob. Lasam sa fiarba inca 5 minute. La final adaugam fulgii de ovaz si aromele, luam vasul de pe foc si continuam sa amestecam cu lingura de...
Pandispan cu briose
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si doua linguri de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zaharul + praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingura de apa minerala pana incorporam...
Rasturnata cu portocala si morcov
Spalam portocalele si le taiem rondele (cu tot cu coaja). Asezam intr-o forma rotunda termorezistenta (eu am folosit un vas de yena) cca30 gr.zahar, asezam felii de portocale si peste acestea presaram restul de zahar alocat caramelizarii. Dam tava de yena la cuptor la temperatura medie pana...
Goffre cu dulceata de trandafiri
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul tos si zaharul vanilat. Adaugam pe rand ouale, mixand amestecul in continuu la viteza mare a mixerului. Urmeaza sa punem praful de copt si putina sare, mai mixam putin. Micsoram viteza mixerului, adaugam cate putin lapte si faina pana...
Baclava
Prajim nuca intr-o tigaie de teflon,o lasam la racit apoi o trecem prin robot. Foile de placinta trebuie sa fie decongelate complet pentru a nu se rupe. Ungem tava cu putin ulei, asezam o foaie de placinta pe care o ungem de asemenea cu ulei. Repetam acest lucru pana suprapunem 5-6 foi de...