la multi ani celor ce poarta nume de floare...
Separam albusurile de galbenusuri.
Intai batem albusurile spuma cu praful de sare si 4 linguri de zahar.
Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, praful de copt si pudra turmeric pana isi dubleaza volumul.
Adaugam pe rand apa minerala, apoi incorporam cu grija sa nu se lase albusurile cate 2-3 linguri spuma de albusuri, una de faina (si tot asa pana la incorporarea intregii cantitati).
Amestecul obtinut se imparte in 3 vase. Peste una din parti adaugam esenta de vanilie, peste alta parte adaugam nuca macinata iar in cea de-a treia parte adaugam esenta de rom si pudra de karob (roscove).
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitiile in ordinea preferata.
Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura moderata (175 grade) si coacem blatul pana trece testul scobitorii.
Scoatem tava, lasam blatul la racit (eu l-am lasat vreo trei ore), apoi portionam prajiturelele dupa formele si dimensiunile dorite.
Asezam bucatile de blat pe un platou.
Topim in doua craticioare separate ciocolata alba si cea neagra in cantitatile aferente de frisca lichida, apoi decoram cu glazura in doua culori prajiturelele peste care presaram la final o ploaie de stelute galbene :x
Pofta buna!