Curatam ananasul si il taiem felii / rondele groase de 1cm.
Intr-o cratita incapatoare punem 250 gr. zahar, scurgem zeama de la 1 lamaie si asezam rondelele de ananas.
Dam cratita la cuptor la temperatura ridicata (200 grade) timp de 20 minute sa se caramelizeze zaharul si sa se inmoaie feliile de ananas. Inainte cu 5 minute de scurgerea acestui timp scoatem gu grija cratita din cuptor, asezam stafide, bucatele de rahat si mieji de nuca in spatiile libere si mai dam la cuptor inca 5 minute.
In timp ce se caramelizeaza ananasul preparam blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.
Folosind mixerul,galbenusurile se amesteca cu alte 5 linguri de zahar tos si praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa minerala si incorporam pe rand,faina si spuma de albusuri (cate o lingura de faina, apoi una de albusuri, si tot asa pana epuizam intreaga cantitate).
La aceasta operatie folosim o lingura de lemn. La final incorporam bucatelele de ciocolata alba si fructele Goji.
Scoatem cratita din cuptor, turnam amestecul de blat si lasam tortul sa se coaca la temperatura potrivita pana trece testul scobitorii (cam 40 minute).
Dupa ce s-a copt, il rasturnam urgent pe un platou, pentru a evita intarirea caramelului dupa scoaterea din cuptor.
Topim intr-o craticioara 100 gr. ciocolata amaruie in 50 ml frisca lichida si decoram suprafata tortului dupa preferinta.
Topim cealalta tabla de ciocolata amaruie in alte 50 ml frisca, o lasam la racorit,apoi o dam putin la frigider sa se raceasca complet.
Batem restul de frisca cu mixerul, incorporam ciocolata topita si ornam tortul cu crema obtinuta si visine din visinata dupa bunul plac.
Pana in momentul servirii pastram tortul la rece.
Pofta buna!