Foi Lica (reteta de post)

de Valclaudia in Prajituri, 2 Mar 2014 | 11829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi lica (din comert)
  • 400 gr. margarina
  • 400 gr.zahar
  • 200 gr. nuca macinata
  • 25-30 gr. fulgi de migdale
  • 50 gr. stafide
  • 100 ml apa
  • 150 gr. fulgi fini de ovaz
  • 3 linguri pudra de roscove (karob)
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/2 sticluta esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi Lica (reteta de post):

Punem intr-o craticioara apa+ zahaul la foc mic si lasam sa fiarba cca 10 min.

Adaugam margarina, nuca,fulgii de migdale, stafidele si pudra de karob.

Lasam sa fiarba inca 5 minute.

La final adaugam fulgii de ovaz si aromele, luam vasul de pe foc si continuam sa amestecam cu lingura de lemn pana se mai racoreste crema obtinuta.

Punem cate 2 linguri (cu varf) de amestec pe o foaie lica, intindem uniform crema pe intreaga suprafata a foii, apoi asezam cea de-a doua foaie, punem iar crema, si repetam procedeul pana la foaia 5 pe care n-o mai ungem si peste care punem o tabla/tava pe care vom aseza o greutate sa se preseze foarte bine prajitura.

(eu am asezat o tava de cuptor in care am pus un bax sticle de apa).

Am lasat prajitura sub greutatea sticlelor pline cca 4-5 ore,apoi am portionat si servit bunatate de desert.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Lica (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu krantz