Rulada cu mascarpone,capsuni si mac

de Valclaudia in Dulciuri, 4 Iun 2014 | 3977 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1/4 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 1 lingurita pudra de roscove

Umplutura:

  • 250 gr. mascarpone
  • 150 gr. zahar pudra
  • 100 gr. unt (la temperatura camerei)
  • cca 200 gr. capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mascarpone,capsuni si mac:

Albusurile se separa de galbenusuri.

Peste albusuri+un praf de sare punem 3 linguri de zahar tos si batem albusurile spuma.

Peste galbenusuri punem praful de copt, alte 3 linguri de zahar tos si zeama de la jumatate de lamaie, mixam amestecul pana isi dubleaza volumulsi capata consistenta unei creme.

Adaugam alternativ cate putina faina, albusuri batute si apa minerala,amestecam usor cu o lingura si repetam pana incorporam toata cantitatea.

Punem in doua vase separate cate 4 linguri din acest amestec, in prima parte adaugam turmericul iar in a doua parte, 1 lingurita pudra de roscove.

Tapetam o tava cu hartie de copt, preincalzim cuptorul la 170 grade.

Turnam amestecurile de compozitie colorata in doua pungi si desenam pe hartia de copt forme dupa preferinta. Dam apoi tava la cuptor pentru 3-4 minute (nu mai mult, ca se ard formele desenate)

In amestecul ramas adaugam macul,apoi il turnam in tava si coacem blatul la temperatura medie pana trece testul scobitorii.

Scoatem blatul din cuptor si il rulam (strans!) asa fierbinte cu tot cu hartia de copt intr-un prosop de bucatarie curat. Lasam sa se racoreasca in prosop, pana atunci preparam umplutura...

Amestecam separat 100 gr. de unt (la temperatura camerei) cu 50 gr. zahar pudra. In alt vas amestecam mascarponele cu 100 gr. zahar pudra. Dupa ce am obtinut consistenta dorita amestecam cremele, ajutandu-ne de o lingura din lemn.

Desfacem blatul rulat din prosop,ungem in strat consistent crema si din loc in loc asezam jumatati sau sferturi de capsuni. Rulam rulada cat de strans ne permite aluatul umplut si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone,capsuni si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac si crema de portocale