Blat:
Umplutura:
Albusurile se separa de galbenusuri.
Peste albusuri+un praf de sare punem 3 linguri de zahar tos si batem albusurile spuma.
Peste galbenusuri punem praful de copt, alte 3 linguri de zahar tos si zeama de la jumatate de lamaie, mixam amestecul pana isi dubleaza volumulsi capata consistenta unei creme.
Adaugam alternativ cate putina faina, albusuri batute si apa minerala,amestecam usor cu o lingura si repetam pana incorporam toata cantitatea.
Punem in doua vase separate cate 4 linguri din acest amestec, in prima parte adaugam turmericul iar in a doua parte, 1 lingurita pudra de roscove.
Tapetam o tava cu hartie de copt, preincalzim cuptorul la 170 grade.
Turnam amestecurile de compozitie colorata in doua pungi si desenam pe hartia de copt forme dupa preferinta. Dam apoi tava la cuptor pentru 3-4 minute (nu mai mult, ca se ard formele desenate)
In amestecul ramas adaugam macul,apoi il turnam in tava si coacem blatul la temperatura medie pana trece testul scobitorii.
Scoatem blatul din cuptor si il rulam (strans!) asa fierbinte cu tot cu hartia de copt intr-un prosop de bucatarie curat. Lasam sa se racoreasca in prosop, pana atunci preparam umplutura...
Amestecam separat 100 gr. de unt (la temperatura camerei) cu 50 gr. zahar pudra. In alt vas amestecam mascarponele cu 100 gr. zahar pudra. Dupa ce am obtinut consistenta dorita amestecam cremele, ajutandu-ne de o lingura din lemn.
Desfacem blatul rulat din prosop,ungem in strat consistent crema si din loc in loc asezam jumatati sau sferturi de capsuni. Rulam rulada cat de strans ne permite aluatul umplut si dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!