Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Apr 2014 | 5658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde (aprox.800 gr)
  • 1 cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1,5 lingura pudra de roscove
  • cca 400-500 gr. rahat colorat
  • 200 gr zahar pudra (pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat:

Amestecam drojdia cu zaharul vanilat si praful de sare pana devine lichida.

Adaugam pudra de roscove, apoi 1 cana de ulei+1 cana de apa minerala (la temperatura camerei).

Punem faina peste amestecul de lichide si framantam un aluat elastic pe care-l lasam cca 1 ora la dospit in loc ferit de curenti (eventual acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie).

Dupa scurgerea timpului de dospire rupem bucati din aluat (de marimea unei mingi de tenis), intindem aluatul pe masa delucru infainata si il impartim in 8 triunghiuri.

La baza fiecarei bucatele de aluat asezam cate o bucatica de rahat, rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor la temperatura moderata pana se rumenesc frumos!

Le scoatem din cuptor si asa fierbinti le asezam intr-o punga in care am pus zaharul pudra; scuturam usor punga sa se pudreze uniform cornuletele pe toata suprafata, le asezam pe un platou si dupa racire servim cornuletele alaturi de o cana de ceai...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

laura_n 1

03.04.2014, 16:42

mie imi place pudra de roscove, insa nu am incercat-o in aluaturi

laura_n 1

03.04.2014, 16:42

mie imi place pudra de roscove, insa nu am incercat-o in aluaturi

babi5 1

15.12.2014, 05:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete super fragede