Cozonac pufos cu rahat si nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 7 Iun 2014 | 6622 vizualizari

 

Nu cred ca am framantat mai mult de 10 minute la acesti cozonaci pufosi....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba pentru cozonac
  • 2 oua
  • 200 gr. zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 pachetel de drojdie
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurite coaja de portocala confiata (purda)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 gr.nuca (amestec de nuca unguresc, din comert)
  • 250 gr. rahat
  • 1 albus pentru uns + 1 lingura zahar tos de presarat peste cozonaci
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu rahat si nuca:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (mai putin laptele, pe care-l incalzim usor!)

Intr-un vas incapator lichefiem drojdia, amestecand-o cu praful de sare si 1 lingura de zahar. Adaugam 1 lingura de faina si 2-3 linguri lapte caldut. Lasam sa "se ridice" 10 minute.

Dupa acest timp,peste aceasta maia adaugam laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat, pudra din coaja de portocala confiata. Incet incet incorporam faina,picurand din cand in cand ulei, pana incorporam cantitatea de 100 ml. Vom obtine un aluat elastic, pe care-l vom lasa la dospit mai bine de 1 ora, intr-un loc ferit de curenti de aer,pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua, intindem pe masa de lucru infainata pe rand cate 1 foaie din acest aluat (de 1 cm grosime) si asezam nuca macinata si/ sau bucatele de rahat.

Rulam aluatul cat se poate de strans si il asezam in tava unsa cu ulei.

Lasam sa mai dospeasca inca 10-15 minute cozonacul in tava, apoi il dam la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 50 minute  (160 grade).

Cu 15 minute inainte de expirarea celor 50 de minute scoatem cozonacii din cuptor, ii ungem cu albus batut si presaram zahar tos.

Introducem iar tavile in cuptor pentru  15 minute pana se rumenesc cozonacii, apoi ii scoatem pe masa de lucru, incercam sa-i scoatem din tava cat sunt inca fierbinti, apoi ii lasam acoperiti cu un prosop curat pana se racesc complet.

Dupa ce s-au racit, feliem cozonacul si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu rahat si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Melomacarona (biscuiti pentru Craciun)