reteta am preluat-o de la Ela, careia ii multumesc pentru inspiratie. Am modificat pe ici pe colo si a iesit o bunatate de prajitura la care va invit cu drag!
Blat:
Crema:
Topim la foc mic intr-o craticioara untul cu ciocolata.
Intr-un castron de plastic turnam amesteculobtinut, adaugam ouale, pudra de cacao, zaharul si mixam la viteza medie pana se topeste zaharul.
Adaugam laptele in fir subtire, apoi faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem un amestec care curge.
Turnam amestecul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 10 minute.
Intre timp mixam ricotta cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam ouale, apoi iaurtul gras si incorporam fructele in crema obtinuta, care de asemenea, curge usor.
Scoatem tava din cuptor, turnam crema peste blatul fierbinte, nivelam, dam din nou tava la cuptor pana se incheaga crema de branza (cca 35-40 minute).
Ultima perioada, cca 15 minute vom lasa usa cuptorului intredeschisa pentru a evita craparea suprafetei prajiturii.
Lasam la racit, portionam si servim.
Pofta buna!