va invit la o feliuta de tort super racoritor...
Blat:
Crema:
Sirop:
Glazura:
Pentru blat:
-separam albusurile de galbenusuri;
-batem albusurile spuma cu un praf de sare si 2 linguri de zahar tos;
-separat mixam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar tos, praful de copt, pudra de cacao;
-adaugam apa minerala lingura cu lingura, apoi pe rand cate putina spuma de albus+ 1 lingura de faina cernuta, pana incorporam toate cantitatile. (pentru aceasta etapa renuntam la mixer si ne ajutam de o lingura de lemn);
-ungem o tava cu ulei,o tapetam cu faina, turnam blatul in tava, coacem blatul la temperatura moderata,folosind functia de coacere cu ventilatie (165 grade, 35 minute). Dupa acest timp facem testul cu scobitoarea si scoatem blatul din cuptor atunci cand este copt.
-lasam blatul la racit pana a doua zi.
Pentru sirop:
-punem apa+zaharul+1 lingurita esenta de menta la foc intr-un ibric pana clocoteste si se topeste zaharul. Lasam la racit.
Pentru crema:
-topim 100 gr. ciocolata alba intr-o craticioara in 100 ml lapte. Adaugam colorant verde pana obtinem nunata dorita.Dam deoparte sa se raceasca;
-fierbem 4 linguri granule tapioka in 300 ml apa pana se ingroasa.Dam deoparte sa se raceasca;
-hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Punem apoi vasul pe baie de aburi pana devine gelatina lichida. Lasam sa se raceasca.
-cand toate amestecurile de mai sus sunt reci, facem crema;
-crema de branza de vaci se amesteca cu 200gr. zahar pudra, 200 gr. smantana,2-3 lingurite esenta de menta, gelatina hidratata, ciocolata topita si tapioka fiarta. Obtinem un amestec cremos, destul de moale.
Pentru glazura:
- topim 100 gr. ciocolata neagra+100 gr. ciocolata cu lapte in 100 ml lapte, intr-o craticioara la foc mic. Dam deoparte,adaugam 1 lingurita esenta de menta.
Asamblarea:
-taiem blatul in doua;
-insiropam ambele jumatati de blat;
-asezam una din partile blatului in forma cu inel, ca baza a tortului;
-turnam 3/4 din crema peste blat, asezam cea de-a doua foaie a blatului;
-punem restul de crema si dam tortul la rece pana a doua zi;
-indepartam inelul,decoram tortul cu glazura obtinuta din topirea celor doua tipuri de ciocolata in lapte+ putina esenta de menta, apoi cu bombonele colorate;
Dam din nou tortul la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!