Prajitura insiropata cu pepene rosu

de Valclaudia in Prajituri, 13 Iul 2014 | 4584 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 5 oua
  • 1/2 cana miez de nuca macinat
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana gris
  • 2 cani faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja de portocala confiata
  • 1 lingura fulgi de ciocolata
  • 1 mana fulgi nuca de cocos

Sirop:

  • 200 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 cani zahar tos
  • pulpa maruntita de la o felie mare de pepene rosu (cca 400 gr)
  • 1 zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu pepene rosu:

Cuptorul se preincalzeste (160 grade)

Se sparg ouale, se mixeaza cu zaharul, cu nuca macinata si zaharul vanilat.

Adaugam uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, lingura cu lingura.

Turnam tot grisul, apoi faina (in ploaie); mixam la viteza mica a mixerlui.

Ungem o tava cu ulei, o tapetatam apoi cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.

Nivelam,presaram coaja de portocama confiata (maruntita) si fulgi de ciocolata.

Dam prajitura la cuptor si o lasam la copt pana trece testul scobitorii.

Intre timp preparam siropul astfel:  miezul de pepene se pune in vasul robotului cu 1 plic zahar vanilat si se marunteste pana obtinem un nectar mai gros pe care-l punem la foc cu zeama unei lamai, 200 ml apa si 2 cani cu zahar. Lasam sa fiar cca 10minute,apoi stingem focul la sirop.

Dupa ce prajitura a  trecut testul scobitorii, scoatem tava din cuptor, portionam prajitura si turnam tot siropul in tava, dam tava inapoi in cuptor (dupa ce in prealabil am stins focul), si o lasam acolo pana intreg siropul este absorbit de prajitura.

Scoatem tava din cuptor, presaram fulgi de nuca de cocos si dupa racirea completa servim.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu frisca daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca