Aluat:
Sirop:
Cuptorul se preincalzeste (160 grade)
Se sparg ouale, se mixeaza cu zaharul, cu nuca macinata si zaharul vanilat.
Adaugam uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, lingura cu lingura.
Turnam tot grisul, apoi faina (in ploaie); mixam la viteza mica a mixerlui.
Ungem o tava cu ulei, o tapetatam apoi cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.
Nivelam,presaram coaja de portocama confiata (maruntita) si fulgi de ciocolata.
Dam prajitura la cuptor si o lasam la copt pana trece testul scobitorii.
Intre timp preparam siropul astfel: miezul de pepene se pune in vasul robotului cu 1 plic zahar vanilat si se marunteste pana obtinem un nectar mai gros pe care-l punem la foc cu zeama unei lamai, 200 ml apa si 2 cani cu zahar. Lasam sa fiar cca 10minute,apoi stingem focul la sirop.
Dupa ce prajitura a trecut testul scobitorii, scoatem tava din cuptor, portionam prajitura si turnam tot siropul in tava, dam tava inapoi in cuptor (dupa ce in prealabil am stins focul), si o lasam acolo pana intreg siropul este absorbit de prajitura.
Scoatem tava din cuptor, presaram fulgi de nuca de cocos si dupa racirea completa servim.
Pofta buna!
1
Se poate servi si cu frisca daca doriti