reteta preluata de aici de pe Bucataras de la loredanaaa (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-claudia-47330.html)
Punem intr-o cratita la foc mic mierea + untul + zaharul.
Amestecam in continuu pana se topeste tot zaharul si siropul obtinut tinde sa-si schimbe culoarea spre auriu.
Dam siropul deoparte, il lasam racim complet, apoi adaugam si restul ingredientelor.
Framantam si obtinem un aluat elastic pe care-l vom imparti in 4 parti egale.
Ungem dosul unei tavi cu ulei, intindem rand pe rand cele 4 foi (eu le intind direct pe dosul tavii), impungem din loc in loc cu furculita sile coacem la temperatura de 165 grade pana se rumenesc usor.
La fel procedam cu toate cele 4 foi.
Crema:
-laptele + mierea + zaharul se pun intr-o oala la foc mic;
-cand incepe ca clocoteasca laptele, turnam grisul in ploaie, avand mare grija sa nu se formeze cocoloase;
-amestecam pana fierbe grisul si obtinem o crema consistenta pe care o vom lasa la racit;
-dupa racirea cremei adaugam in ea zaharul vanilat si untul la temperatura camerei, mixam pana obtinem o crema spumoasa
Asamblarea:
asezam prima foaie, ungem un strat de crema de gris (1/2 din intreaga cantitate), asezam foaia 2, o ungem cu dulceata de capsuni si de trandafiri,punem peste stratul de dulceata cea de-a treia foaie,apoi restul de crema si acoperim prajitura cu ultima foaie peste care nu mai punem deocamdata nimic decat o tabla de lemn care sa acopere intreaga suprafata a prajiturii iar peste tabla asezam ceva care sa cantareasca cca 6 kg pentru a tine pana dimineata prajitura presata sa se inmoaie foile de la crema de gris uniform.
A doua zi pudram prajitura, o portionam si servim.
Pofta buna!